Kamera ne miruje ! “Prolećna” jesen; “drma,drma plovak”; “ulični marketing” i “elektro jelke”!!

18. decembar 2019. 13:26 Rubrike Pirot Plus Online

Čudno vreme! Mislim na ovo meteorološko!

Bliži se 2020. prestupna godina, a ovih dana 18 stepeni. Baš je dobro, makar da prištedimo ogrev, smanjimo potrošnju, da Toplana pogasi radijatore  kada grane sunce, kao ovih dana. Kako je sada naplata po utrošku, ako još imate i kalorimetre, onda će bogomdano ovo sunce.

U “redovnom terminu” subotom oko 12 h krenuo sam stazom. Gazela-Pešački most, Drugi ring. Ne razumem se, nažalost u ribolov, a baš sam nekako želeo da se “zarazim” što bi rekli ”naši”, da pobegnem od svega i pevušim “drma, drma plovak”.  Pored Nišave, u nekoliko “radnih grupa” ribolovci su , verujem, pevušili istu pesmu .

Sunčano subotnje podne. Za razliku od nekih ranijih subota, kada je, ipak, bilo pravo jesenje vreme, ovo mi je ličilo na proleće.  

Nisam želeo da snimam ponovo, tek saobraćajnih znakova na Keju i dalje nema.   Na teniskim terenima i dalje nema nikoga. Vidim da su “okopane” linije. A ne javlja mi se i čovek zainteresovan  da vrati i ovaj sport i ove terene , da sve bude kao nekada, ako ne i bolje. Čeka se odgovor Gradske uprave, koliko sam razumeo!  Kada sam kretao ka Pešačkom mostu, zvali su me “Šulejini” da snimim  bagrem  ispred njihove kuće. Plaše se da ga vetar na “oduva” na njihovu terasu. Poslaću ovu fotografiju Bobanu Toliću i znam da ćemo to rešiti. Da skrate, ne da “lome bagrenje”

Sutradan, u  nedelju promenio sam stazu!  Pominjao sam da je novi vlasnik  radnih prostora u Prvom maju, već krenuo da sredjuje ogradu. Firma “Kengur” vlasnik ,  uložila je znatna sredstva da promeni ogradu,  u toku su još neki radovi .

Prošli put sam vam pokazao da su završeni radovi na uredjen Kej i obala Nišave od mosta na alternativnom putu prema novoj naplatnoj rampi. Objavili smo takodje , ranije, izjavu Sretena Savova da se nastavljaju radovi na uredjenju vodotokova. Video sam da je  Bistrica, deo uliva u Nišavu i dalje u korovu. Neka se zna – čeka!

Kada sam se juče vraćao s posla, šetajući, zasmetalo mi je, mada toga ima svuda, što su neki “stručjaci”  za novi vid komunikacije ”ulični  marketing” lepili plakate na elektro stubovima. Da dodam, tih plakata, ako su to, ima svuda, na Keju , recimo, na lipama, ma svuda. Ovo je u ulici “22. Divizije” kod mosta Gazela .

I sada, na kraju, da se vratim na neki dan ranije.

 Komunalac je u granicama svojih finansijskih mogućnosti i racionalnih procena postavio novogodišnje “ukrase” po gradu. Ono ”plavo nebo” smo već pokazali. Pre neko veče sam šetajući ulicama grada “ovekovečio” nove “elektro jelke” kojih ima na nekim raskrsnicama, na Kružnom toku “Mali most” i u Parku kod Jabučila. Lepo je!

Da “posolim” na kraju! Moram. Znam sigurno da bi Bobana Tolića “razapeli” da je “nabudžio” grad nekom novom rasvetom.  Čovek  se odlučio na domaćinsko ponašanje, od prvog januara, mora da se obezbedi novac za povećanje plata radnicima i zbog toga, “stegao kaiš” i pored ranijih “ukrasa” dodate su i ove jelke! Da se ljudi ne razbacujemo. Nova godina dodje i prodje. Nismo samo za “ukrase” treba da se živi. Ako se slažete sa mnom. Ako ne, dodajte još po nešto na vašem ulazu, na zgradi, kapiji, na kući, da tako ulepšamo grad.

  Ako vam kućni budžet dozvoljava!