Kamera ne miruje! Prednovogodišnja šetnja!

30. decembar 2020. 09:15 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

Kritikuju me moji u porodici, neki dragi bliski, moje uplašene kolege u Redakciji, citiram “da se ne muvam svuda”, da se ostavim pisanja o koroni, Bolnici… Da se okrenem drugim temama. Kraj je godine, Neško. Da li si umoran od toga!?

 Nisam i neću, jer je vama potrebna istina o svemu.

  Na Portalu sve ostaje zapisano, jednog dana će svedočiti,.

………………………………………………………………………

Evo relativno lakše teme. Život je i to.

Ne znam kada je bilo, subota, nedelja, ova poslednja. Krenuo sam na kraći "krug dvojkom", tu Kejom.

  Najpre nekoliko fotografija. Možda će uticati da ovi ljudi više to, tu ne bacaju.

………………………………………………………………………..

Dalje, prošao sam kraj Stadiona. Gorele su svetiljke na tribinama. Kako znam da se tu pod velom noći svašta dogadja, dobro je da se upale svetla. Dok se posertioci ne sete… Ali, za nije loše da se ujutru svetiljke pogase .

………………………………………………………………………

Pitao me tih dana moj prijatelj, šta je ovo kod Bazena? Šta? Evo šta?

Pitao sam Slavišu Svilarova. Daj Bože da je tako. Na tender, pripremne radove, dobila je neka niška firma. Opaaa! Moguće da se polako “naseljavaju”. Pratićemo.

………………………………………………………………

Kada sam onog  dana snimao sadnju stabljika, nisu mi rekli da ih ima i kod terena sa veštačkom travom (pič teren – kakva reč). Ima ih. Bravo Komunalac.

……………………………………………………………………

Nastavio sam. Samo nekoliko koraka dalje, u našoj budućoj Aveniji, ili kraku Avenije naselja Senjak, koje će biti najluksuzniji deo grada, verujem, niču nove zgrade. Kao pečurke, ima ih.

……………………………………………………………

Često mi padne napamet da pitam Nešu Đorđevića, kako radi ova, da tako kažem, "ambulanta sportske medicine". Tu su još neki lokali u Aneksu. Evo neka bude upamćeno.

……………………………………………………………… 

Krenuo sam levo ka pomenutoj Aveniji. Onaj prostor oko zgrada. Građevinska sezona je, reče Slaviša Svilarov, uspešno završena. A ovo? Ostalo je da se urade zemljani radovi, možda postavi behaton sve spremi za asfaltiranje. Ali to tamo, kada se iduće godine upale "vatre" na asfaltnoj bazi. Kada Drumovi krenu udarnički!

…………………………………………………………………

Prošao sam gradom, svratio do Radija, kolone ispred Kovid ambulante nije bilo. To sam pre neki dan pokazao. Danas, sreda, 30. decembar, kolona se vratila.

 Išao sam "pešaka", prešao sam 8.054 koraka tog dana.  Na Gazeli, snimao sam to nekoliko puta, ne znam da li sam do sada objavljivao, na trotoaru mi ponovo zasmetalo. Koliko je vremena prošlo, mogu i to da nađem, a evo pogledajte kakav je trotoar. Da li je ono "drži vodu...”

………………………………………………………………… 

 Eto toliko za ovu godinu. Nastavićemo naravno. Tu su i Vaša pisma, Vaša pitanja.

Evo da vam kažem! Zbog nastalih subjektivnih i objektivnih problema, naš Milan Mitić, će krenuti posle Božića. Prepoodnevni program na našem Radiju kreće od 11. januara. Ovo pominjem zbog toga što ćemo raditi i neku formu nekadašnjeg Lavirinta. Spojićemo Portal i Radio kada se radi o vašim pitanjima,  

 Toliko.

  Čuvajte se. Zdravlje naravno! Sve ostalo ćemo pokušati sami, što je u našoj moći da bude bolje.

Zar ne!?