Kamera ne miruje! Panta pećinski čovek i druge priče!

16. septembar 2021. 12:42 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

Danas nam je divan dan! U najsavremenijem delu grada, gde su uvek zelene zgrade, kraj često nabujale Nišave, danas ćemo dobiti na poklon Ritejl šop. Mada ne znam šta znači ovo Ritejl, valjda postoji neka čistokrvan srpska reč, iskren sam, smatram da je to veliki iskorak kada su u pitanju kupoholičari(ke)!

 Ženski svet više neće u Niš da se "premeni" za svadbe, rođendane, mali i veliki maturanti kupovaće ovde. Dakle, em ćemo uštedeti gorivo, em će nam i drugi dolaziti da ostavljaju pare ovde.
Bravo i veliki pozdrav za sve svetske firme koje su ponosno stigle u naš grad, uverene da će dobro pazariti.

Dobro nam došli!

Sve je tu. Zamislite domaćicu koja je stavila paprikaš, a žuri da začas šopinguje u Šopu, skokne do Lidla da dokupi neke namirnice, kako će biti srećna. Sve joj je pod dve ruke. Skok na pet minuta do Šopa, a u povratku u Lidl, pređe novoprojektovanu i stigne na treći sprat, pre nego paprikaš izgori.

Nije šala, ovo je izuzetan iskorak za naš grad.

Investitorima bravo što su gledali u budućnost. Čujem da će naš "grad na vodi" uskoro dobiti još po neku zgradu, što će broj stanara u modernom delu preći cifre od nekoliko nula.

 Put  me vodi tuda svakodnevno i hteo ne hteo, sve sam pratio. Dinamiku radova, ono rušenje, zidanje novih zgrada i svakom koraku napred sam se radovao!

Večeras dođite na svečano otvaranje. Poštujte pravila "kovid ponašanja", uživajte u pesmi i kupujte u prvom pirotskom šoping centru!

.............................................................................. 

 Idemo dalje. Kada je izgradnja ovog grada u pitanju, nisam mogao da odolim, a da juče, pošto sam svratio do parkinga iza Branka Radičevića,  malo "pooratill" s pećinskim čovekom, sreo sam investitora i pustio kameru da radi.

.........................................................................

Pomenuh parking. To postaje istorija. Postoji navodno sudska zabrana. Međutim, tamo se radi. Kopaju se kanali. Neimari su bili na zasluženom doručlku. Deca u "Vuku" na času fizičkog.

..................................................................................

 Ludim zaista kada vidim neke zaludne novinare da se "dive" Panti, da se veru gore po gudurama , "vuče ih za nos” Panta "pećinski čovek". Pravi  performanse, zabavlja "Beogradžanje", a oni uživaju. Uh,ala će narod da se smeje.

  I onda kada kažu ono da u Pirotu živi pećinski čovek ja iskreno popizdim!

Dok sam razgovarao sa investitorom, Panta vozi bicikl kroz "pećinsku ulicu", u centru grada. Natovario sve i svašta, da hrani razne žive životinje.  Imali smo razgovor koji se završio na jedini mogući način kada je ovaj čovek, koji zamajava novinarčiće, da ne kažem zjb. A oni se primaju i "reklamiraju" ovaj naš savremeni grad.

  Umesto onog piska kada su se čule nepristojne reči , to smo isekli, ali smo ostavili ono kada me Panta, na jedini mogući svoj način pozdravlja sa tri prsta. Dva savijena, a jedan isrčao. Valjda da opravda onu priču kako u svojoj kući neguje nekoliko žena!!!

........................................................................................

Iako u poslednje vreme, izlazim ređe, iz ličnih razloga, druge ne spominjem, ipak uspem da pustim kameru (Samsung S 2o da radi)!

Sa keja se lepo vidi u kojoj su radovi na Otvorenom bazenu. Izvođač niška firma. Podizvođači naše dve. Kažu bratski se podelili u tri dela  Koliko vidim, idu radovi. Osnova bazena "raste".

.....................................................................................

Imam taj problem da mi sve nešto smeta kada nije lepo. Na ulazu u grad postoji ovaj "jadni" Kružni tok. Gazili su ga, lomili nemilosrdno! Skratili mu prečnik. E sada, makar je tako svuda, treba mu valjda dati dušu. Po neki cvet, još nešto. Evo, neka se vidi!

........................................................................................ 

Moj prijatelj Slavoljub šeta svakodnevno. Tamo ispred teniskih terena video nešto što mu se dopalo. Radi se mural!

Ko bi drugi. Naš Nole! Majstore ponosni smo na tebe! Samo gazi. Evo i Pirot  te voli! Neizmermno. I poštuje.

..............................................................................

Na kraju moja ulica. S pravom me kritikovao neki čovek, da vidim tuđe, ne vidim u svoje. U mojoj ulici granje na trotoaru. Ne može da se prođe. Isto I tamo u 22. decembra.

  Zvao sam Bojana Pešića. Prolazilo je vreme. Juče smo se ponovo čuli. Prvi odgovor, navodno neko rekao iz Komunalca – ne seče se dok je vegetacija. Baš mi bilo čudno.

Jutros kada sam krenuo na posao, tu ispred te zgrade komunalni inspektor. Izašla komšinica. Ne može da se radi bez odobrenja vlasnika, naravno! Razumeli smo se da je komšija više na drugom mestu. Preuzeli smo obavezu da ga pronađemo. Mada sam sinove sreo i obavestio. Ali dobro. Zna i Boban Tolić, direktor Komunalca.

..............................................................................

Ovo je stiglo maločas, kada je Ivana već postavila objavu na Portal.

Čovek napisao! 

 Objasnite ovima što su postavljali ove zastave da to nisu naša znamenja. Stavili su ih obrnuto. Naša zastava je CRVENO-PLAVO BELO!

 A NE belo-plavo crveno!

..................................................................

To je to.

Vidmo se večeras na velikom otvaranja prvog Šoping centra u istoriji grada.

 Biće dobre muzike, moderne robe. Konferencija za novinare u pola sedam. Čekamo Sonjin oizveštaj već večeras.

............................................................................

P.S.

I na kraju. Mnogo je vaših pitanja stiglo za Vladana Vasića. Malopre sam sekretaricu čuo "256 put", šalim se, ističe treća nedelja. Kada ste vi u pitanju, građani ovog grada, a kako je on grado-načlelnik, to i dalje smatram da ima obavezu prema vama. Uostalom, onaj budžet od skoro dve milijarde , puni se lavovski od vaših teško stečenih para.

Ako ne zbog "mene", onda treba, mora, da prihvati zbog vas, takav je red.

 Pišite vi i dalje i pitajte!