Kamera ne miruje! Odlaze Aktor i Sajam knjiga iz našeg grada! Klanica u korovu, dečica na Keju! Srećna slava!

16. novembar 2020. 11:25 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

Ovih dana, da dodam baš prelepih jesenjih dana, bio sam, ha, svuda! Zaista, snimio sam različite detalje, za koje smatram, da mogu da ostanu upamćeni za neka druga vremena. I za ovo, zašto da ne, ako niste u prilici da sve to vidite, ili živite negde daleko od ovog grada i da vam je to, kao Tociju, ili dr Tomislavu Stojanoviću, Piroćancu koji živi u Kraljevu, mom drugu iz detinjstva, interesantno i vraća ga u prošlost.

 Evo, idem redom.

O tome ću da radim temu, ali, evo kratko, da vidite kako danas izgleda napuštena, jedna od, u to vreme, boljih klanica i uspešnih  preduzeća u klaničnoj industriji.

Pre neki dan moj unuk Andrija bio je na rodjendanu školskom i nekada klupskom drugu Mateji Mančiću. Rodjendan na vikendici na jezeru.

Bila je to prilika da vidite kako Zavojsko jezero sada izgleda.

Nedelja, 15.novembar. Sunčano, lepo.  Najpre, javili mi ljudi, da se nešto radi ispod nadvožnjaka prema Bolnici. Bio sam najpre tamo. Aktor se pakuje. Kako beše ono "odlazi circus ( Aktor) iz našeg grada". Posle deset godina.

Na Trgu, još jedan odlazak. Demontira se onaj šator. Završen Jesenji sajam knjiga. Video  material sam greškom obrisao. Evo nekoliko fotografija.

Tamo desno, video sam onaj započeti objekat. Naša sugradnjanka Marija, pre neki dan pitala je gradonačelnika zašto se ne radi. Bio je u pravu. Privatno, reče on.

 Evo kako izgleda!

Na Keju sam, posle nekoliko nedelja, ponovo video predivnu sliku. Nisam mogao a da vam je ne pokažem. Dečica, mame tate, stariji… I ono, poziv, vidimo se na Keju! Žurio  sam! Kej, a onda utakmica Tanasko Rajić – Polom.

  Toliko. Dok sam šetao, sretao sam prijatelje. Slave Djurdjic. Čeka ih slavski kolač, punjene paprike, treba da se spremi.

  Slava je danas. Djurdjic. Da vam čestitam! Da ste zdravi. Obavezno jedna domaća i čaša crnog vina na kraju!  Ajde, može i dve !

  Ovo s koronom, moj savet, rešavajte sami. Kako se osećate, tako se ponašajte. 

   Vitamini C, D, magnezijum, topli napici. Polako,  bez straha. Panika neće pomoći.

Srećan Djurdjic!