KAMERA NE MIRUJE! Nišava uzvodno! Levo čika Draganov socijalizam, desno - "Pirot na vodi", šoping molovi i "surovi" kapitalizam!

27. april 2021. 13:48 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

U nedelju sam, konačno izašao na ovu, našu, stranu Keja. Izmedju dva mosta. Gazela i onaj prema Tigru za zaobilazni put. Kroz "školsko" pored vrtića, Prvog maja i dalje.

Ove šetnje u meni izazivaju neka dodatna (ne)raspoloženja. Jeste Komunalac zasadio drvored, jeste Boban Tolić najavio sredjivanje ovog dela, tek ide polako. Valjda je takav plan.

Ima tu i nostalgije za nekim ranijim vremenima, prigovora što je korov i žbunje i dalje na obalama reke, što je  poplava nanela i ostavila u šiblju sve i svašta, što se neće kositi najverovatnije  i ovog proleća, ( osim ako se ne sete Tolić ili Neša )  jer je to kako kažu u Vodoprivrednoj zajednici Niš, plavno područje koji oni neće da održavaju.

Preko puta  je ,,Zeleni grad,, ili ,, Pirot na vodi – Nišavi,, kako neki u šali kažu. Kažu da će i ovaj deo grada  biti najsavremeniji, sa super luks stanovima, kojima cena već skače i od 750 evra već stigla, valjda, do 800-900 ,,evara,,. Uskoro ćemo  dobiti neku vrstu ,,šoping  mola,, (ne razumem se mnogo u to!) Investitor je isti i ne gubi vreme!!!

 O tome sam nešto i ,,filozofirao,, kada sam se vraćao od Tigra na ovamo. Levo Vrtić, ,,pečurka,, i podeljeno dvorište Prvog maja. Na desnoj strani jedna, druga sad i treća zgrada - čeka se četvrta. A tamo malo dalje, pomenuti ,,šoping,,. Da tu je Lidl, Gazela...

  Ko će me kako shvatiti, tek evo šta sam glasno mislio.Ako nisam u pravu, slobodno me pozdravite na čistom srpskom. Sam sam ga tražio!

  A sada ostalo.

Poređano je onako kako sam išao ... Pirot na vodi, Zemlja pored reke,  korito Bistrice ...

..................................................................................................

Bilo je ovo pre neki dan. Kada sam ovo snimio, ne sećam se, tek evo, počelo košenje Keja.  

.................................................................................................

  I ovo za kraj. Najteže, rekao bih užasno teško.  Nisam mogao a da ne zastanem jutros kada sam kretao na posao.  Tu oko devet. Kanal!

     Neću da vam preseda da vam kažem kakav se smrad osećao i kako li je ovim ljudima bilo  dole. Ove kiše, mutna Bistrica, blato, podigli nivo ove rečice i kroz onaj izlazni otvor, vraćale tu mutnu vodu u kanal. Kada se reka vratila u korito i voda iz kanala otekla, ostao je mulj, na nekim mestima I preko 50 cm. rekoše mi ljudi.

  Eto, kamera nije mirovala. Ako je I drhtala u nekim trenuicima, nemojte se ljutiti. Živ sam čovek, često I ja preterujem, sve bih da snimim I kažem!

  Posle, krivi mi neki drugi!

.........................................................................................

Kada smo se već pakovali, prošlo dva, naš sugradjanin S.T. poslao nam je nekoliko fotografija i tekst. Morao sam da postavim I to.

Nigde nema odraslih ljudi,deca  od 5 godina  sama  na Keju, a Nišava puštena i nigde starije osobe na vidiku

Pomeraju  sprave za igranje  na keju pored Dečjeg dispanzera !