Kamera ne miruje! Nema nam Pirota, bez Keja i Nišave!

17. jun 2019. 11:00 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

Subota, 15. jun 12 h

"Odomaćila" se ova rubrika, izaziva interesovanje, ali i vaša regovanja. Nastojimo da budemo hroničari ovog vremena! Želimo da jednog dana, kada vreme zamakne, možete , prateći video reportaže, da se prisetite prošlog, ali i da, u vremenu ovom, saznate po nešto, o čemu možda niste znali, prolazeći gradom!

Subotom, obično, u prepodnevnim satima, pre nego kod "Kengura" pretresemo sve dogodovštine, obično prošetam Kejom. Kako to obično kažem, šetamo, ja i ono moje drugo ja, novinar, koji nikada ne spava.

Spajamo lepo i korisno.

Često prenosim primedbe mojih komšija u Beg Bašti, da je "naša" strana Keja tamo od Gazele prema Prvom maju zarasla u korov i da sve to više nije bezazleno. Zbog onog što kažu Srbija vode, da su se "odrekli" ovog prostora i proglasili ga vodoplavnim, dakle otpisali, ali i zbog toga da posle ovih kiša, sve i svašta, neću da kažem drugo, može da se vidi. Daleko bilo!

Imajući to u vidu, šetajući onom stranom Keja, gde brine Sportski centar, bilo mi je drago, kao Piroćancu, što momci iz SC brinu i svakodnevno rade !

Nastavio sam dalje. Nisam mogao da i ovo ne zabeležim. Predivno !

Neša Djordjević mi je kasnije potvrdio da će biti pored Zatvorenog bazena. A tamo, na drugoj strani, videćemo!

Bio je to najtopliji vikend u ovoj godini. Prvi kupači, makar u ovom delu Nišave, krenuli su. HE Pirot ne radi, Nišava se polako "podgreva". U subotu - na "šesticu"! Evo ih, kupaju se!

I konačno kombinacija koja je skrenula pažnju. Kupate se u provereno čistoj vodi na Zatvorenom bazenu, a potom, na "plaži" uz muziku, sve čisto, uredjeno, napolju! Možda je i to bolje od nekih drugih prostora.

Bila je to subotnja priča . Kako napisah, "kamera nije mirovala" ostavila je trag koji vam može koristiti. Ima tu i lepote i informacija i predloga i pohvala i uživanja. Od svega pomalo!

...........................................................

Nedelja,16. jun 19 h

Ova nedeljna priča bila je drugačija. Nisam imao plan da nešto snimam. Šetnja redovna. Jeste da su se oblaci poojavili tamo od Komarice, ali mi nije "ličilo na kišu". I da sam hteo, nisam mogao da pobegnem od novinara u meni! Odmiču radovi, Nišava se se raširila na krivini, za svaki slučaj. Ostalo još malo zemlje da se ukloni.

E, a sad, prolećna idila !!! Nešto drugo se probudilo u meni! Čovek sam ! Sećam se da sam jednom na moru snimao ovako zalazak sunca. Ovo, nešto drugačije.

Znate onu staru melodiju, Ljiljana Petrović peva "Meseče srebrni plovi daleko ti, tvoj put dug i lep, vidi ceo svet ..."

Zastao sam i ovekovečio njegov "polazak na put".

Da sad ne pominjem da se javilo neko drugo raspoloženje u meni. Novinar je otišao!! Tamo na početku ovog Keja za gradjane "drugog reda", kakva kontrast. Još jedna ! Ponovo prolećna idila! Najlepša pesma, nema lepše. Uživajte ! Predvečerje, mesec je "otputovao" čuo se cvrkut ptica...

To je to za ovaj vikend. Sad da sa vama podelim i po koju sliku. Izazov, novinara u meni! Ili više od novinara! Čoveka !