Kamera ne miruje! Mnogo smo jaki! Vas i nas skoro 20.000 borbenih za Pirot! Nema ćutanja, javite se!

19. jul 2021. 11:49 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

Najpre, da vam zahvalim. Prema našim procenama, toliko je naš Portal ušao u naše domove, da skoro da nema sela u kojem se ne prati, da se broj ljudi do kojih dospeju naše objave već kreće između 16.000 i 20.000 .

Prijatno smo iznenađeni da nas zovu i stariji , koji obično malo znaju o portalima! Internetu!

Njihovi sinovi, unuci, koji su stalno "na vezI" sa nama, upućuju ih. Geometrijskom progresijom raste broj naših prijatelja.

Slobodno mogu da kažem da smo postali velika porodica od oko 20.000 ljudi. Ima naših iz Beograda, Niša, Kraljeva, Subotice, Bora, Kragujevca...

Ma iz Nemačke, Švajcarske , Austrije, sa Islanda, Australije, Kanade...

Širi se porodica dobrih ljudi, Piroćanaca koji žele dobro svom gradu, ili zahtevaju da se po nešto menja na bolje.

Naše rubrike,  Vaša pisma, Dileme, Reagovanja,  Reporteri, Kamera ne miruje, Na licu mesta, kao i Boldirani kurziv, Kolumna ,,Cogito ergo sum,,  odslikavajuu život  i šalju iskrene,  istinite poruke.

Jedno budite sigurni.

Ama baš ništa nećemo prećutati. Istina uvek pronađe svoj put, život je jedan i moramo ga čuvati. Imamo samo Pirot i  moramo ga braniti.

E sad to što neki drugačije govore o nama, što nas doživljavaju svojim ,,neprijateljima,, to je njihov veliki problem. Smatramo da nema boljeg nego čoveku reći istinu u oči i time ga pokrenuti da uradi, popravi, promeni, kako bi svima bilo bolje.

  To što ih neki stalno tapšu po ramenu, pišu i govore samo ono što bi oni voleli da čuju, to će im se jednog dana, kao bumerang vratiti.

  Bolje najgora istina po njih, nego surova laž!

.................................................................................

"Kamera" ima svoj cilj. Da pokaže život. Da vi koji živite daleko od svog grada, saznate još po nešto. Naravno i lepo i ono drugo. Pirot sa okolinom postao je izuzetno mesto. Smatramo da smo se progurali među najbolje gradove u zemlji.  

 E sad, to što je tako ne daje nam za pravo, da okrenemo list, da zaboravimo šta smo do sada činili i neke druge interese guramo napored.

 Ne može gospodo. Nišava, Kej, Gradsko kupalište, Sarlah, ovaj narod po naseljima, selima, mnogo je bitniji od vaših kvadratnih metara stanova, trešnjara, šoping centara, vikendica na jezeru i da ne nabrajam.

  Onaj ko se zaneo, zaboravio, poleteo i  otišao u nesigurne visine, kada bude tresnuo o zemlju, mnogo će gore proći od nas običnih, malih ljudi, koji se radujemo malim stvarima, ali volimo iskreno !

 Na posao!

 Evo vaše kamere!

.......................................................................................

Tobooogaaan!

 Najpre centar. Mi pokrenusmo problem. Onaj tobogan kod Kengura. Potom Bojan Pešić, načelnik otvori priču kod NJIH, da bi , konačno, juče  video da je tobogan na radost dece urađen. Bravo za Komunalac

..................................................................................................

 Najlepša  dečija pirotska bajka – Prvomajski cvet !

  E, ajde još o dečici. Lično smatram, sećam se, radio sam tada u Prvom maju, vodio sam goste koji bi dolazili da posete ovo naše, čika Draganovo "čudo" da sam bio najponosniji, a oni oduševljeni kada sam im pokazivao vrtić Prvomajski cvet. Nisu mogli da veruju.

Sve ostalo sam rekao u snimku. Da dodam, vlasnik je Grad i ne bi bilo loše da gradonačelnik pošalje zadužene, da pomognu malo vrednoj direktorki da se najlepša bajka, cvet iz pirotske bašte – Prvomajski cvet u potpunosti RASCVETA. Zlatna dečica su nam i tamo!

...............................................................................................................

 Zapadni kej – biće nam sve duži!

Juče sam bio i na našem Keju. Jeste da nije kao onaj prema Železničkom mostu, ali polako, Biće. Obećao Boban Tolić.

Beše tamo najpre zemlja. Dugo je čekala. Pre petnaestak dana, ta zemlja je rasplanirana i polako se formira nasip. Boban Tolić je najavio da će se taj Zapadni Kej, tu gde je Pirot na velikoj vodi, raditi. Jedno po jedno! Ovo je to – jedno!

................................................................................................ 

 Sreteneee,  Bistriiicaaa! 

 Veoma često Sreten Savov, (očigledno kada nemaju druge teme, ajde ti Sretene)  govoreše da će se sređivati Bistrica. Znam kada su počeli. Bio sam tamo.

  Juče gledam. Ništa, korov. Onaj bedem je "ošišan"!

........................................................................................

"Druga faza u korovu"!

Juče sam se baš nahodao. Nastavio sam i na drugu stranu, prema Železničkom mostu ! Videli ste ono na Kupalištu.

Čuo sam da je raspisan tender, čuo sam da je izabran i izvoidjač, čuo sam da je Rangi trans ispao, da je sad neko drugi podizvodjač. Sve sam čuo. I sve znam, ko, kako i zbog čega !!!

I sad...? Šta se čeka!?

 Rok za žalbe, ili ...

.....................................................................................................

Nirvana !  Pssst !

 Nisam mogao, kada sam prešao prugu da vam ne pokažem. Zatišje pred "novu buru"!  Tišina. Nišava se polako bistri, mnogo palo u Dimitrovgradu, 90 litara, HE Pirot  odmara, nedelja.

 Nirvana!

.......................................................................................

 Zabranjeno bacanje "smećeta"!

I kada sam sav umoran, znojav i razočaran napustio "pirotsko more" tamo ispred mosta nekoliko gomila smeća. Taj ko je kosio, ostavio tragove na sve strane.

..........................................................................................

,,Stepenice ka...”

 Umalo da zaboravim. Poslao mi prijatelj Slavoljub, kolega sa terena.  Pravi se još jedno stepeništa. U iz pravca Miliovoja manića, ako se tako zvaše ulica.

..........................................................................................

To je to za danas.

 Ostalo je još nekih "primera" ostavljamo za drugi dan. Ivana se baš umorila od montaže.

    Ja bih dodao, baš smo se umolrili od svega i svačega!

 Valjda će biti bolje za neki dan. Kad prodje ovaj ,,nemački talas nevremena,,!