Kamera ne miruje! “Izbacila ga poplava”; “Seča na trgu”; “Zgledžos”; “Zanelo ga na levo”!

28. mart 2021. 18:41 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

    Osnovni razlog za  Kameru je da vidite ono što u prolazu često ne primećujete, ili su vam u tom  trenutku misli negde odlutale. Želimo, takodje, da ponekada pokažemo nešto LEPO, ali i da skrenemo pažnju na neke detalje  gde treba nešto promeniti, popraviti, doraditi.

Kameraje često poruka našim Piroćancima razasustimpo svetu, da se podsete na svoj grad, ili da vide po nešto što će ih obavestiti, ali i podsetiti na neka ranija vremena.

  Subota, 27. mart je nekako prvi pravi prolećni dan. Imali smo jesen u zimu, proleće u zimu, imali smo čudna, različita  vremena, koja su na nas ostavljala različite tragove.

    U subotu sam bio kod KANALA uz pomoć  Aleksandre, Zorana i pukovnika Aleksića poslata je još jedna poruka na one adrese odakle za sada reakcija nema!

……………………………………………………………………… 

Danas pet detalja. Bilo ih je još, ali, neka, biće vremena!

Prvi detalj: Izbacila ga poplava

Snimio sam još tamo kod KANALA (ovako ću da obeležavam to mesto, da bih istakao problem).

Nišava je  nedavno izbacila mnogo toga što je naš nemar uradio, ali i počupala korenje, stabla na obali. Gomile smeća neko je sakupio i tako ostavio. Šta se čeka ne znam. Neko reče da će Deponija nešto da radi.

……………………………………………………………………………

   Drugi detalj : Prvi prolećni radovi na Trgu

 Pre neki dan sam pomenuo, kada  je ono bilo “prolećno kupanje” ulica, da dolazi vreme prolećnih radova na trgovima, u parkovima. Da je pred radnicima Komunalca i u ovom godišnjem dobu mnogo posla. Ovoga puta, rekao bih lepšeg, da li lakšeg, kako gde.

Ovo što sam video na Trgu, nije bilo baš lako, ali će biti lepo i korisno, sigurno!

……………………………………………………………………………

Treći detalj : Vidimo se na  "Belom trgu"!

Jesam, očekivao sam više ljudi na keju. Bilo ih je, ali još uvek ne, kao “nekada”!

O vikendu, ovi mlađi, obično napune bašte kafića po ovako lepom vremenu. Kako su ,,zamandaljeni,, tražila se drugačija prilika i mesto. Evo gde, recimo. Mada bilo ih je i na “Crvenom trgu (Blago nama kakve su nam boje trgovi), u parku kod Kalea, a video sam neke i gore na “vidikovcu” na Sarlahu… Verujem da su mnogi na Babinom Zubu gde je snega “preko glave”!

………………………………………………………………………………

Četvrti detalj: Aaa, radi se!

Bilo je različitih komentara.  Očigledno da smo malo i prenaglili. Kako je ovo juče izgledalo, boga mi, neće biti loše. Pogledajte.

…………………………………………………………………… 

Peti detalj:  Zanelo ga na levu stranu

 Mislio sam da ovo bude sve što će  Ivana ( dežurna ovog vikenda ) da  objavi, nisam mogao, a da ne zastanem. Vraćao sam se iz Radija, posle derbija Tanasko Rajić – Jedinstvo. Približavajući se već “čuvenom Kružnom toku, na ulasku u naš lepi grad, skrenuo mi je pažnju onaj stub, znak valjda. Pogurio se na jednu stranu!  Kamera, naravno, nije mirovala.

………………………………………………………………… 

To je za ovaj vikend.  Da vas pozovem da pustite da radi i ,,vaša kamera,,! Kad prolazite gradom, osvrnite se, pogledajte malo bolje, možda biste mogli da na takav način  pošaljeljete i vi neku od gore pomenutih poruka.

  Sve zarad toga da nam bude lepo!