Kamera ne miruje (1) Četvrtak predveče!

13. avgust 2021. 12:30 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

Jeste sezona godišnjih odmora, jeste da svaki drugi direktor nije na poslu, tek ide život i bez njih, nađemo po neku temu kako bismo uspeli da obećanja prema vama ispunjavamo.

  Da budem iskren, interesantan život, bez obzira na godišnje doba, na avgust, na različite vesti koje stižu sa svih strana.

 Što se ovog našeg grada tiče, još iskrenije, nije dosadno. Na Pirotskom letu se posle onih bendova u Parku kod Kalea, pojavili folklorci, kažu kafići puni uveče, dok ne stigne nova zabrana, a Nišava zagrlila Piroćance, ne mogu jedni drugima da se naraduju.

 Juče sam krenuo na Stadion. Šulejin brzak za sada najposećeniji. Prošao sam oko šest bilo je ovako! I sve tamo do Golemi mos!

 Kada sam se vraćao, bilo je negde oko osam, gore vatre, zamirisalo. Sunce već preskočilo Sarlah i Belavu, a dole ...

  Na putu do Stadiona, išao sam da snimim Markov tim i pojačanja, hteo sam da vidim kako je na Petom brzaku. Interesantno i tamo, u reci, ali, boga mi i na obali.

..............................................................................................................

E, tu ću da stanem. Asocirala me mala modna revija pored Nišave. Sve moderne!! Ona druga, bila je nešto kasnije u Holu Doma Vojske.

O tome šta i kako radi naša modna kreatorka imam svoj stav.  Možda sam glup, (tek nešto sam video modne revije po Beogradu), kada bude bio trenutak da ga saopštim kazaću ga.

Iskreno, imam ideju! Nešto razmišljam da jednog dana svi moji u Redakciji  izadju na Trg, povedu svoje sinove, ćerke, "momčetija", babe, dede, po nekog od omiljenih direktora, "gradskih otaca" nabacaju slike ćilima na rukave, šorceve, napred i pozadi, obuku haljine do ispod s nekim povećim ćilimčetom na grudima njihovim i tako dadu pun doprinos afirmaciji Pirotskog ćilima u zemlji i svetu. Zašto ne bi. Vidim ima popunjenijih od njih. Jeste da nisu iz "pirotskog krema" ali jbg!

Da ne preteram da nije bilo u modernom Holu zgrade Doma Vojske, ovo mi je zaličilo na zbirštinu ispred zadrugu, gde je nasedala na tronoške uža i šira rodbina . I pljeska li pljeska!

Evo mali foto

...................................................................................................

 I kada sam tako "raspoložen", još jedan detalj. Sinoć tako, ali tako i preksinoć rukometašice isrčale na Kej. Treniraju. Koliko je to ozbiljno i odslikava rad jedne superbeligaške ekipe, govori, da nekoliko pasa, valjda su  im gazdarice neke od igračica, barabar sa njima trče. Ajde što trče, već i dok rade vežbe, ili se istežu, psi kao inspiracija to rade zajedno sa njima.

 Šta ću, kada "trenerki" ne smeta ovakva "zabava" na treningu, zašto bi smetala mladjim rukometašicama kao dobar primer, a još pak meni. Sve će da se vidi tamo kad prvenstvo počne.

 Evo kako je to izgledalo

............................................................................................................

 A sad na ozbiljnije stvari.

 Otvoreni bazen se uveliko gradi. Poslednjih dana često tuda prolazim i po nešto snimim. Od ponedeljka ću detljnije.

......................................................................................................

 Još se nije završila jedna zgrada iz "moderng Pirota",  a evo rušenje "starog Pirota" nastavljeno.

 Neka ovo bude za uspomenu i dugo sećanje!

...........................................................................................

 Vidno  (ne)raspoložen, pokušao sam da se prepustim zalasku sunca. Ode preko Sarlaha

...............................................................................................

I još jedan detalj za kraj. "Rascvetala" se Gradašnička reka