Kamera (i dalje) ne miruje! Kad mediji ispune "gradjansku dužnost"!!

04. oktobar 2019. 12:01 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

Ne želimo, naravno da ističemo naše pokušaje, nećemo reći zasluge, da se menjaju neke loše navike, da se grad uredjuje, da se čuva, brine o svemu što je dobro. Nećemo, jer to smatramo jednim od razloga našeg postojanja, da zajedno sa vama budemo korektiv, da hvalimo i kudimo, da pokazujemo dobre primere ili neke kritikujemo.

Videli ste, a sećate se da smo o uredjenju dvorišta u pirotskoj školi D. Radović često pisali, pokazivali video materijale. Uz konkretnu podršku radnika Komunalca, najpre je posejana trava i očišćen korov koji je izrastao. Juče je naš novinar bio u Školi i snimio radove da se korov oko ograde takodje ukloni. To je danas na našem portalu. Jedino što još nije uradjeno, to je da se uklone one treske za koje je projektant mislio da če biti ukras. Neće i nije !

Pitali smo se kada će se nastaviti uredjenje Keja od Gazele prema Prvom maju i Tigru . Tokom leta nije bilo preporučljivo prolaziti, posebno Istočnim kejom, ako onaj preko puta već zovu "Zapadni kej"!!

Nadali smo se da će, kada budu završene najmodernije, ekološke zgrade, na Zapadnom keju, bar ta strana biti uredjena. I bi tako. Ovo je interesantan deo grada, smešten izmedju Nišave i Sarlaha. Još kada 10. oktobra stigne Lidl ovaj prstor dobiće na dodatnoj ceni!

Juče smo pokazali da se radi. Jutros smo snimili šta je uradjeno. Na Keju se radi bedem, nanet je pesak, iskopan u dužini od stotinak metara kanal gde su položeni kablovi za svetiljke. Slede dalji radovi, kocka, stubovi, svetiljke, kocka, klupe, korpe za smeće....

Često smo pokazivali koliko je ružna ona ograda, zarasla u korov pored ekoloških zgrada i Marketa Lidl. Nekako se ne uklapa u ono "ekološka zgrada". Ni u moderan objekat Marketa. Ovako je izgledalo.

E, juče je Boban Tolić dao nalog da se ovaj NAŠ KOROV, ukloni. Sad je bolje. Mada će se još raditi.

Prava je stvar kada imate dokumentaciju i možete da podsetite kako je to bilo nekada ! Dakle, 12. marta ove godine počeli su radovi na Marketu Lidl.

Jutros, prolazeći ovim delom grada, mogli smo kroz stakla da vidimo rafove pune robe, ali i zaposlene koji su bili na pauzi. Okolo sve lepo, uredjeno. Uklonjeno je smeće , propala ograda, žbunje i korov se uklanjaju. Ostalo je da se narednih dana , započeto i završi.