Kada izgradi Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Pirot će biti “zeleni grad”medju retkim u Srbiji!

31. avgust 2018. 13:55 Gradska hronika Pirot Plus Online

Najavili smo juče, da ćemo detalje iz razgovora sa Zoranom Nikolićem, direktorom Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, završiti poslednjom temom, najznačajnijim, ali i najskupljim Projektom - Postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda. Prema rečima Vladana Vasića, gradonačelnika, koji to često ističe, kada Pirot izgradi ovo Postrojenje onda će slobodno da se kaže da je ,,zeleni grad,, . Pirot je izgradio centralnu Energanu, uklonio kotlarnice, postavio novi toplovod, menjaju se aszbestne cevi, radi Crpna stanica Berilovac koja će omogušiti nesmetano snabdevanje vodom i u danima kada su obilne padavine, uspostavljena saradnja sa većinom sela u održavanju vodovoda, gradi se kanalizacija u selima, menjaju se stabla osušenog drveća na Keju i u gradu i sade nove stabljike, uredjuje Kej, preuredjena je ,,zelena oaza u centru grada,, Park kod Kalea itd.itd.

Zoran Nikolić, direktor JP Vodovod i kanalizacija kaže da je Pirot medju retkim gradovima koji je izgradio dva postrojenja za prečišćavanje vode u selima Krupac i Izvor, a da će Postrojenje u Pirotu biti i jedna od najvećih investicija u gradu.

Grad Pirot je već svrstan medju gradove, kandidate za izgradnju Postrojenja i treba očekivati u narednoj godini konkretnije mere na obezbedjivanju finansijera i izradu projekta.