Još sedam pirotskih koraka i – tituuulaaa !

07. maj 2019. 13:50 Sport Pirot Plus Online

Srpska liga Istok

28. kolo

Stadion kraj Nišave

Sreda, 8.maj, 16,30h

Pirot Radnički – GFK Dubočica Leskovac

...Da li je preuranjeno ili ne, tek ovih dana zovu fudbaleri Radničkog sa svih strana. Čobo Janjuš sa Floride, Sveta Nikolić iz Aleksinca, Slavoljub Pavlović iz Kruševca, Goran Negić iz Beograda, trener Goran Lazarević... Svi oduševljeni , žele da čestitaju jer smatraju da je Radnički toliko silan, kao nekada i da bi trebalo, potpuno zasluženo da osvoji prvo mesto!

Zovu me takodje kolege iz mnogih gradova , prate novine, čitaju naš Portal uporedjujući igre Radničkog, dominaciju, s onim što je Zvezda uradila u Super ligi. Jeste, Zvezda je osvojila 30. titulu, za Radnički treba sačekati još malo!

Evo , ovo je put koji treba da prodju Markovi fudbaleri i varvarinski Temnić. Ako ste raspoloženi, pravite računice , još 7 kola, u igri je 21 bod. Radničkom je potrebno najmanje 17 bodova da osvoji titulu prvaka.

Interesantno, ako nastavi seriju pobeda, pirotski tim bi na kraju osvojio rekordnih 90 bodova, od moguća 102!

Ostavimo se matematike. I dalje treba ići poznatim hodom. Meč po meč, korak po korak. Prvi sledeći je već u sredu, dolazi uvek neugodna leskovačka Dubočica koja je zaustavila Temnić i pokazala da se polako vraća u srpski fudbal.

Atmosfera u ekipi je , kao i do sada, izuzetna. Čekajući početak treninga i razgovore sa Markom Vidojevićem i igračima, snimili smo interesantan "stoni fudbal" Igrali su Pobulić, golman Koković i Ilić.

Prvi sagovornik s pravom, "kvatrogol" Aca Stojković, golgeter koji je za pola sata postigao četiri gola, možda je to i rekord u srpskom fudbalu i na poluvremenu dobio "voljno" od Marka Vidojevića. Otišao je na zasluženi odmor.

Bilo je interesantno čuti dvojicu devetnaestogodišnjaka, mladih fudbalera koji su upravo iz Leskovca došli u Pirot.

Marko Vidojević, kao i uvek, smiren, bez naglašenog optimizma koji bi se očitavao na licu. On i dalje zahteva mir, rad, koncentraciju, veru u vrednosti, želi da se do poslednjeg minuta prvenstva igra ozbiljno, kao da je tek počelo.

28.kolo

Rezultati

Sledeće kolo