Izvor dobija prečistač otpadnih voda. Sredinom iduće godine prva domaćinstva će se priključiti na kanalizacionu mrežu

11. jun 2018. 14:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Još jedna velika investicija u finansijskom pogledu za grad Pirot, ali još vrednija u cilju očuvanja životne sredine i podizanja kvaliteta života meštana sela Izvor. Septičke jame će već u idućoj godini postati prošlost jer će početi priključivanje domaćinstava na kanalizacionu mrežu koja će imati moderan prečistač otpadnih voda. U toku je izgradnja prve faze projekta vredna oko 14 miliona dinara.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, koji je danas obišao radove sa svojim saradnicima, smatra da Pirot može da se podiči kada je reč o vodosnabdevanju kako u selima tako i gradu. Pored regulisanja vodovodne mreže grad investira i u izgradnju kanalizacione mreže kao što je trenutno slučaj sa Izvorom.

Direktor JP”Vodovod i kanalizacija”, Zoran Nikolić, kaže da je reč o izgradnji prve faze projekta koji finansira većim delom lokalna samouprava, a deo “Vodovod”, ukupno oko 14 miliona dinara, dok će za realizaciju celog projekta biti potrebno još 65 miliona dinara.

Predsednik MZ “Izvor” , Ljubiša Ćirić, kaže da je ovaj projekta od izuzetnog značaja za selo jer će svakako uticati da se mnogi Izvorci vrate selu, obnove svoja domaćinstva jer se život na selu izjednačuje sa životom ljudi u gradu u pogledu infrastrukturnih potreba.