Izvesno izmeštanje taksi stajališta iz centra grada

10. septembar 2013. 09:33 Gradska hronika Pirot Plus Online

Nadležni u lokalnoj samoupravi slažu se sa činjenicom da trenutno taksi stajalište, preko puta Nacionala, mora biti izmešteno iz strogog centra grada, kaže saobraćajni inspektor Slobodan Rančić.


- Zbog činjenice da povećani broj vozila ometa ne samo kretanje pešaka, već i odvijanje motornog saobraćaja na ovom potezu, uputili smo nalog Direkciji za izgradnju da pronadje tehničko rešenje koje bi podrzumevalo izmeštanje taksi stajališta. Ujedno smo dali predlog da to bude prostor u Ulici Branka Radičevića, gde će se taksi vozila parkirati vanulično. Time će se u Ulici Srpskih vladara obeležiti tri trake, gde će jedna traka biti samo za leva skretanja, čime će se sprečiti nova ometanja saobraćaja, kaže Rančić


I dalje je aktuelna kontrola taksi prevoza, kaže Rančić i napominje da je na području Opštine izdato blizu 105 identifikacionih brojeva leganim taksi vozilima. Koliko ima nelegalnih taksista utvrdjiće kontrole. U prethodnih mesec dana podneto je desetak prekršajnih prijava. Konrtrola će, u saradnji sa Saobraćajnom policijom ili samostalno, biti nastavljena i u narednom periodu.