Izmene u radu pirotskog Centra za socijalni rad zbog vanrednog stanja

25. mart 2020. 10:18 Društvo Pirot Plus Online

Centri za socijalni rad su, usled vanrednog stanja, organizovali minimalni proces rada, kao i rad zaposlenih od kuće,  kaže Marija Vasić, direktorka pirotskog Centra.

Za  vreme  trajanja  vanrednog stanja Centar će obustaviti neposredni kontakt sa korisnicima, a dalji rad sa njima nastavlja se putem pisane ili elektronske pošte ili telefonskim putem

U skladu sa proglašenim vanredni  stanjem, Centar za socijalni rad u Pirotu, primenjuje nove mere u organizaciji rada. Organizovali smo se tako da poštujemo minimum rada, ali i da zaštitimo svoje zaposlene, kao i da donekle u pomenutim uslovima, imamo nesmetanu realizaciju naših usluga iz domena socijalne zaštite i porodičnog prava. Naši korisnici pored mejla mogu da se jave i telefonom. Otvorili smo tri broja 343-053, 311-203 i 311-204, kaže direktorka Vasić.

Još uvek ne postoje konkretne instrukcije šta sa korisnicima čija su prava istekla, kada je u pitanju isplata starijima od 65 godina, kaže direktorka Vasić.

Promena ima i kad su nadoknade za lekove u pitanju. 

Briga o svim građanima Republike Srbije i obezbeđivanje njihovih boljih uslova za život, glavni je prioritet rada i Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja,  te će rad ove institucije i u narednom periodu biti usmeren u istom pravcu.