Izgradnja bazena prema utvrdjenoj dinamici

19. jul 2012. 10:45 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Radovi na zatvorenom gradskom bazenu napreduju planiranom dinamikom. U toku je spoljno uredjenje objekta, ali se radi i na unutrašnjim instalacijama. Branislav Kostić, zamenik predsednika opštine u izjavi za Plus radio kaže da će uskoro početi postavljanje keramičkih pločica i uvodjenje podnog grejanja.

- Dosadašnja dimanika radova dozvoljava nam da kažemo da će posao biti završen u predvidjenom roku, odnosno do kraja godine. Još uvek čekamo odgovor Ministarstva za zaštitu životne sredine o odobravanju sredstava za dodatne radove u delu uvodjenja alternativnih izvora energije i uredjenju okolnog prostora. Reč je o instaliranju solarnih panela i sistema za rekuperaciju energije i automatsku kontrolu i izgradnju adrenalin parka, kaže Kostić.

Prema svemu sudeći , konačnu odluku doneće nova Vlada, čije se formiranje očekuje u najskorije vreme, kaže Kostić i napominje da je ukupna vrednost ovih radova oko milion evra. Alternativni izvori energije biće finansirani donatorskim sredstvima Ministarstva iz programa uštede energije, dok će se uredjenje okolnog prostora finansirati po sistemu pola-pola, kao i izgradnja bazena.