Humanitarna predstava “Raspevana bajka”

18. april 2013. 11:47 Kultura Pirot Plus Online

Studenti i profesori Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača pripremili su pozorišnu predstavu “Raspevana bajka”. Bojana Nikolić, profesorka Visoke škole, kaže da je reč o humanitarnoj predstavi.

-Ovo je humanitarna predstava i značajno je to što sav prihod ide u dobrotovrorne svrhe. Plakat je izlepljen a studenti će prodavati karte ispred Doma kulture. U sredu 24.maja je premijera za decu iz vrtića a u subotu, 27. aprila za širu javnost. Trudili smo se da bude interesantno, inovativno i nadam se da će se ljudima dopasti. Nadam se da će ovo postati praksa, javno prikazivanje rada sa studentima, to su neki pravci savremenog obrazovanja – kaže profesorka Nikolić.

Profesorka Visoke škole, Bojana Nikolić napominje da bi bilo dobro u narednom periodu raditi na otvaranju lutkarskog pozorišta u našem gradu.

-Radeći sa studentima i u procesu osavremenjavanja programa u Višoj školi čini mi se da bi bilo zgodno da se napravi jedno lutkarsko pozorište u Pirotu. Mislim da ima dovoljno zainteresvoanih i da nema dovoljno sadržaja adaptiranih dečijem uzrastu. O tome sam već razgovarala sa direktorom Pozorišta – kaže profesorka Nikolić.