Grejanje nesmetano uz minimalne rezerve energenta

05. decembar 2012. 14:09 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

JP "Gradska toplana" trenutno raspolaže minimalnim količinama mazuta, koje nabavlja isključivo sopstvenim sredstvima, kaže direktor Radovan Nikolić. I pored toga održava se kontinuitet u isporuci toplotne energije.

- U kotlarnicama Bujica i Sud zalihe su dovolje za narednih sedam dana, dok su zalihe u ostalim kotlarnicama dovoljne za isporuku toplotne energije u naredna tri do četiri dana. Danas će biti uplaćena sredstva za nabavku novih 40 tona mazuta, kaže Nikolić.

Do kraja meseca očekuje se da Vlada donese zaključak o pozajmici energenta iz Robnih rezervi.

- Očekujemo da do kraja meseca Vlada Srbije donese zaključak kojim će se svim toplanama u Srbiji koje koriste mazut odobriti pozajmica ovog energenta, koja će se koristiti u najkritičnijem delu sezone. Naša Toplana bi prema proceni trebali da dobije oko 1.300 tona. To bi značajnoj meri obezbedilo sigurnost u poslovanju, kada su u pitanju zalihe, ističe direktor.

Nikolić je apelovao na gradjane da u ovom periodu redovnije izmiruju svoje obaveze prema ovom preduzeću, uz konstataciju da je prilikom avansne uplate obezbedjen popust u iznosu od 5 odsto.