Gradonačelnik Vasić, po tradiciji, ugostio decu pirotskih vrtića i škola, povodom Dečije nedelje

03. oktobar 2022. 15:00 Društvo Pirot Plus Online

Tradicionalno, svake godine početkom oktobra organizuje se Dečija nedelja. Aktivnosti posvećene deci trajaće od 3. do 9. oktobra. Slogan ovogodišnje manifestacije je "Šta detetu treba da raste do neba?"

Tim povodom danas je u svečanoj sali Grada Pirota organizovano druženje dece sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem, prvim zaštitnikom njihovih prava.

Nadica Adamović, šef Odseka društvene brige o deci rekla je da se u našem gradu kroz brojne aktivnosti stvaraju uslovi za dobar i kvalitetan život dece.

S obzirom na ovogodišnji slogan Dečije nedelje - "Šta detetu treba da raste do neba?", Svetlana Tomić, predsednica Udruženja "Prijatelji dece Pirot" rekla je da je cilj ovogodišnje manifestacije da se radi na tome da sva deca mogu da "porastu do neba", da ima se za to stvore najbolji mogući uslovi.

Gradonačelnik Vladan Vasić čestitao je svojim mladim gostima dečiju nedelju i poželeo im da detinjstvo provode što bezbrižnije i srećnije.

Onda je gradonačelnik Vasić poveo decu u obilazak njegovog kabineta, gde je nastavio razgovor sa njima.

Za sutra su predvidjene sledeće aktivnosti

DRUGI DAN UTORAK 04.10.2022.GODINA
Program aktivnosti Dečje nedelje ŠOSO „Mladost“
Naziv aktivnosti: „Igra mi treba, uz igru rastem do neba“.
Mesto i vreme realizacije: ŠOSO „Mladost“; 04.10.2022. godine u 12 časova i 30 minuta
Učesnici: Učenici predškolske grupe, mlađih i starijih razreda osnovne škole i razredne starešine
Cilj aktivnosti: Uvažavanje individualnosti svakog deteta i njegove potrebe za igrom, poštovanje prava deteta kroz igru i grupne aktivnosti, uviđanje lepote deljenja kroz igru
Opis aktivnosti:
ŠOSO „Mladost“ tradicionalno, godinama unazad obeležava „Dečiju nedelju“. Tako ćemo ove školske godine otvoriti manifestaciju obeležavanja „Dečije nedelje“ pesmom „Kad si srećan“ i sva deca će igrati uz pesmu i pokazivati korake.
U dvorištu imamo igralište (tobogani, klackalice); iscrtane horizontalne poligone zabavno-edukativnog karaktera (azbuka, školice, lavirint) i postavićemo poligone od čunjeva, lopti, štapova, alki i drugih prepreka gde će učenici po datom rasporedu realizovati aktivnosti sa svojim razrednim starešinama. Takođe će biti postavljene klupe sa materijalima za crtanje i bojenje. Deca će biti raspoređena prema njihovim željama i mogućnostima da se igraju, prevazilaze prepreke, crtaj, boje i rešavaju zadatke na zabavno-edukativnim poligonima. Postoji mogućnost promene aktivnosti u skladu sa željama i mogućnostima samih učenika.
U slučaju lošeg vremena ove aktivnosti će se održati u prostorijama škole (u holu i fiskulturnoj sali škole).
Koordinatori:
Zorica Dimitrijević
Tina Mitrović

Program aktivnosti Dečje nedelje PU „Čika Jova Zmaj“
Naziv aktivnosti:"Crtam,šaram stvaram i o svojim pravima razgovaram"
Mesto:Objekat:Zmaj
Vreme: U 10 časova, Utorak 4.10.2022.
Učesnici: deca u godini pred polazak u školu i vaspitači :
D.Todorović,S.Jović,I.Jelenković i M.Colić;
Cilj aktivnosti: oslobađati dečje stvaralaštvo,razvijati samopoštovanje i jačati dečje kompetencije;
koordinator:
Mirjana Ivković
Ana Vićentijević