Ekonomska škola: Svečana dodela diploma, nagrada i pohvala najistaknutijim maturantima

18. jun 2024. 18:38 Društvo Pirot Plus Online

Danas je, u Ekonomskoj školi Pirot, održana svečana dodela diploma, nagrada i pohvala najuspešnijim i najistaknutijim maturantima u školskoj 2023/2024.godini. 

Na današnjoj svečanosti knjigama i pohvalama nagrađeni su učenici za odličan uspeh i primereno vladanje, dodeljene su pohvalnice za redovno pohađanje nastave, za učešće na takmičenjima, u promotivnim, sportskim i drugim nastavnim i vannastavnim aktivnostima. 

Posebno je istaknut uspeh učenika struka, pri čemu su pohvaljeni i knjigama nagrađeni sledeći učenici:

- Katerina Gigov, učenica struke obrazovnog profila Finansijski administrator;

- Ivana Živković i Staša Golubović, učenice struke obrazovnog profila Službenik u bankarstvu i osigiranju; 

- Zvezdana Aleksić, učenica struke obrazovnog profila Ekonomski tehničar i 

- Kristina Milošević, učenica struke obrazovnog profila Kulinarski tehničar. 

Titulu Učenika generacije ponela je Martina Pešić, učenica obrazovnog profila Ekonomski tehničar. 

Ovo je bila i prilika da se prigodnim nagradama istakne i postignuti uspeh učenika i mentora na republičkim takmičenjima. Za postignute uspehe na republičkim takmičenjima u protekloj školskoj godini nagrađeni su: 

- Jovana Ignjatović, za osvojeno 2. mesto na Republičkom takmičenju iz matematike, i mentor učenice Zoran Nikolić, profesor matematike; 

- Zvezdana Aleksić, za osvojeno 3. mesto na Republičkom takmičenju iz poslovne ekonomije, i mentorka učenice, Sandra Pešić, prof.ekonomske grupe predmeta; 

- Martina Pešić, za osvojeno 3.mesto na Republičkom takmičenju iz principa ekonomije, i mentorka učenice, Snežana Stefanović, prof.ekonomske grupe predmeta. 

Uz mnogo čestitki, aplauza i mnogo lepih želja maturantima u budućem životu, direktor, odeljenjske starešine, predmetni profesori i ostali prisutni ispratili su generaciju maturanata 2023/2024., koja će biti upamćena po dobroti, vedrini, humanosti i optimizmu.

Srećno maturanti!

*Saopštenje i foto: Ekonomska škola Pirot