Ekipa Senjak odbranila prošlogodišnju titulu Kupa grada Pirota

28. avgust 2022. 19:44 Sport Pirot Plus Online

Finale Kupa grada Pirota

FK "Senjak" - FK "Vladimir Durković" 4:2 (2:0)

Gradski stadion 

Pirot

Tradicionalno, u čast slave grada Velike Gospojine, na Gradskom stadionu odigrana je finalna utakmica Kupa grada Pirota, najstarije sportske manifestacije na ovim prostorima. 

U 65.finalu, uz prisustvo velikog broja strastvenih navijača, sastale su se ekipe FK "Senjak" i FK "Vladimir Durković", a pehar je na kraju, opet završio u rukama fudbalera Senjaka. Ovo je inače četvrto finale za ovaj klub i treće pobedničko. 

U prvom poluvremenu apsolutno su izdominirali igrači Senjaka, posebno Lazar Manić koji je postigao dva gola. U drugom poluvremenu, treći pogodak za Senjak postigao je Aleksić, ali se onda desio preokret. 

Pad u igri Senjaka i dva gola sada vec razigranog i opasnog Durkovića, u samoj završnici meča. Golove su postigli Pešić i D.Kamenović, pa je rezulat, par minuta pred kraj meča bio 3:2. 

U poslednjem minutu pogodak za Senjak postigao je Jovanović i postavio konačan rezultat 4:2. 

Nakon završetka meča, po tradiciji, Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota i novi predsednik FS Grada Pirota, Nenad Djordjević, uručili su medelje finalistima, pehar najboljoj ekipi i posebne nagrade istaknutim pojedincima. 

Kao i obicno, usledilo je i radovanje i "pobednički talasi".

Za najboljeg igrača finala proglašen je Miloš Nedeljković iz ekipe Senjak, koji već treći put podiže pobednički pehar. 

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota, rekao je da su Piroćanci, kao i obično uživali u pravom fudbalu i meču koji je dostojan gradske slave. 

Fudbalski savez Grada Pirota, glavni je organizator ovog takmičenja, a nedavno je ova organizacija dobila i novog predsednika, Nenada Djordjevica. On je prokomentarisao samu organizaciju ove manifestacije, veliko finale, ali se osvrnuo i na dalji rad saveza.