Dve sednice lokalnog parlamenta

03. jun 2014. 06:30 Babušnica Pirot Plus Online

Sednica skupštine opštine Babušnica zakazana je za petak 6. jun. Dejan Lazarević, predsednik lokalnog parlamenta u ovoj opštini kaže da će na ovoj sednici odbornici odlučivati o izmenama odluke o merama za izlazak iz krize JP komunalac i o rebalansu budžeta.

-Mi smo u Budžetu kada smo usvajali predvideli sredstva. Isplanirali smo za uređenje centra Babušnice 20 miliona , projektom je u prvoj fazi predviđeno 22 miliona, tako da moramo da preraspodelimo 2 miliona kako bi raspisali javnu nabavku. Direkcija je uradila tehnički sve što je neophodno, lokalna samouprava je obezbedila sredstva i sada ostaje da se odbornici izjasne i omogućimo Direkciji da u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama sprovede postupak, i nadam se, u roku od 45 dana uvedemo izvođača u posao i konačno posle tolik godina uredimo centar-kaže Lazarević.

Naredna sednica zakazana je za petak 13.jun, kada će odbornici odlučivati o usvajanju završnog računa. Lazarević kaže da je zadovoljan dosadašnjom realizacijom budžeta. Ono što je važno napomenuti jeste da će u Babušnici tokom ove godine biti realizovana tri značajna projekta, dodaje Lazarević

-To je projekat osnivanja preduzeća koje će se baviti transportom. Završava se prvi deo projekta, to je nabavka midi autobusa, koje očekujem do kraja nedelje i na narednoj sednici 13.juna da krenemo u realizaciju. Drugi projekat je, kao što sam već pomenuo uređenje centra. U toku su javne nabavke za uređenje košarkaškog igrališta koje će biti obloženo tartan podlogom, kao i završetak parking prostora i odvodnjavanje starog igrališta. Postupci su u toku, poštuju se zakonski rokovi i nadam se da do kraja nedelje uvedemo izvođača u ove poslove-kaže Lazarević.