Dva Miloša nedovoljna za raspoložene Svrljižane

21. novembar 2016. 07:00 Sport Pirot Plus Online

Rukomet – Druga liga Morava

6.kolo

ORK “Pirot” – RK “Progres” Svrljig 22: 33 ( 8: 18)

Miloš Stanković, Dušan Aleksić, Uroš Ivanković, Veljko Živković, Nikola Stanković, Strahinja Stojanović, Mišel Gogov, Vladislav Dankov,Miloš Simonović Dušan Živković, Ninoslav Stamenović, Dimitrije Cvetković, Nikola Zlatković, Aleksandar Jelić, Marko Georgijev, Miloš Gligorijević.

Pirotski rukometaši olako su izgubili bodove na svom terenu, doduše, protiv veoma dobre ekipe Progresa iz Svrljiga. Ishod se mogao naslutiti posle prvih petnaest minuta, delu utakmice koji je sasvim “poklonjen” gostima koji su već tada napravili pozamašnu razliku. U nastavku, u igri sa dosta nervoze, čestih prigovora sudijama i nizom grešaka u napadu, ne samo u dodavanjima već i promašajima “zicera” , propušteno se nije moglo nadoknaditi. Golman domaćih, Miloš Stanković, siguran na golu, preko 20 uspešnih, bravuroznih intervencija, kapiten, Miloš Gligorijević, kao i uvek smiren, koncentrisan na igru, nezaustavljiv u napadu, razornog šuta postigao je 10 golova. Ali, dva Miloša nisu bila dovoljna za pobedu. Ne želimo da zamerimo ostalima, Gogov je igrao bolestan, mladji igrači u priličnom grču . Početak drugog poluvremena je pokazao da kvaliteta i te kako ima u redovima Piroćanaca ali, se mora poraditi i na psihološkom planu, da pažnja igrača bude usredsredjena, pre svega na igru, a ne sudijske odluke, ma koliko bile nekorektne. Svrljiški “Progres” posle ovog meča je prvi na tabeli sa 4 boda prednosti u odnosu na Piroćance.

Trener Progresa Dragan Obradović je prezadovoljan osvojenim bodovima. Ocenjuje da je njegova ekipa igrala čvrsto i da je u taktičkom pogledu nadmašila domaći tim.

Trener ORK “Pirot”, Saša Ljubinković, žali za propuštenom šansom i kaže da je utakmica izgubljena već na samom početku.