Dr Radovan Ilić: Seoske ambulante ne rade od početka kovida, jedino Savetovalište za decu predškolskog uzrasta pri Dečijem dispanzeru radi u nesmanjenom obimu

11. oktobar 2021. 11:39 Korona virus Pirot Plus Online

Dve službe Doma zdravlja Pirot u ovom periodu promenile su svoj sistem rada, zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane virusom Kovid 19, to su Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, Tijabarska ambulanta i Služba za zdravstvenu zaštitu dece, Dečiji dispanzer.

Direktor Doma zdravlja Pirot, dr Radovan Ilić, u emisiji Video presing, pored ostalog, analizirao je i rad svih službi pre i u vreme kovida.

Prema njegovim rečima pre kovida se velika pažnja poklanjala preventivni, što je sada sa pojavom kovida smanjeno na najmanju moguću meru. Jedina služba koja radi kao i do sada je Savetovalište za decu predškolskog uzrasta.

Od početka kovida sve seoske ambulante su prestale sa radom, izuzev ambulante u selima Gornjeg Visoka gde lekar ličnom voljom periodično ode i sagleda pacijente, kaže Ilić.

U službama Doma zdravlja Pirot lekari nastoje da svi pacijente koji se jave u istom danu budu sagledani i adekvatno zbrinuti, poručio je dr Radovan Ilić i dodao da je trenutna situacija sa kadrom takva da su morali da se usmere na rad sa kovid pacijentima, ali veruje da će se sa poboljšanjem epidemiološke situacije vratiti starom načinu rada.