Dr Petrović: Maksimalno ćemo ubrzati proceduru za osposobljavanje skenera

28. januar 2015. 10:56 Društvo Pirot Plus Online

Direktor Opšte bolnice Pirot, dr Goran Petrović, istakao je da je otvaranje tendera za nabavku opreme za popravku skenera 29. januara. Do sada je na računu obezbedjeno 5,5 miliona dinara, dok je za popravku skenera potrebno 12,7 miliona dinara.

- Do početka marta opštine Bela Palanka i Babušnica uplatiće po miliona dinara, dok se sa opštinom Pirot iznalazi rešenje za uplatu 2 miliona dinara, koliko je i obećano. Prema rečima direktora Petrovića biće učinjeno sve da se odluka o dobavljaču donese što pre, kako bi cela procedura bila završena u najkraćem mogućem roku, kaže direktor Petrović.

Opšta Bolnica Pirot od Ministarstva zdravlja u 2014. godini dobila je najpre saglasnost za prijem 2 lekara i jedne medicinske sestre, a na jesen i saglasnost za prijem 3 radnika sa srednjom spremom, dr Goran Petrović.

- Što se tiče specijalizacija, na osnovu rešenja ministarstva u 2014. odobreno je 5 specijalizacija i dve subspecijalizacije, dok je u 2015. planirano takodje 5 specijalizacija i jedna do dve subspecijalizacije. Novim Zakonom o sistematizaciji predvidjeno je da novozapošljeni lekari na specijalizacije ne čekaju dve godine, već ih dobijaju odmah, ističe doktor Petrović.