Državni sekretar Stevan Gligorin sutra u poseti romskom naselju u Pirotu

17. jun 2021. 14:34 Društvo Pirot Plus Online

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u koordinaciji sa Ministarstvom zdravlja i u saradnji sa lokalnim samoupravama, uz podršku donatora: Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), Fondacija za otvoreno društvo, SKGO i UNHCR Srbija, sprovodi akciju u 29 opština i gradova širom Srbije, sa ciljem da se pomogne građanima iz podstandardnih romskih naselja da uz vakcinaciju i minimum standarda za poštovanje preventivnih mera, koje preporučuju lekari, steknu imunitet i time sačuvaju svoje zdravlje i zdravlje države.

Akcija se sastoji iz dva dela, prvi, u kojem se građanima pomaže da se prijave za vakcinaciju, i drugi, u kojem se higijenskim paketima pomaže porodicama u podstandardnim romskim naseljima u očuvanju zdravlja i sticanju imuniteta.

U Pirotu, realizacija ove akcije je otpočela 14. juna i trajaće narednih mesec dana. Distribucija ove pomoći odvija se uz podršku Crvenog krsta Pirot i Mobilnog tima za inkluziju Roma Pirota, uz podršku volontera i lokalnih romskih NVO.

Štand za prijavu za imunizaciju i štand na kome će se deliti higijenski porodični paketi u naselju Rasadnik u petak, 18. juna 2021. godine će, u vremenu od 14.30 do 15h, obići državni sekretar MDULS-a Stevan Gligorin, zajedno sa predstavnicima Grada Pirota, zamenikom gradonačelnika Milošem Colićem i članom Gradskog veća i Tima za imunizaciju Bojanom Ranđelovićem.