U SVIM OSNOVNIM ŠKOLAMA U PIROTU I U ŠKOLSKOJ UPRAVI NIŠ STIGLA DOJAVA O PODMETNIM BOMBAMA. DOJAVU DOBILA I MIZIČKA ŠKOLA PIROT! ČEKAJU SE PRIPADNICI ANTIDIVERZIONE JEDINICE!

20. maj 2022. 10:57 Gradska hronika Pirot Plus Online

Jutros pre početka prvog časa stigla je dojava da je u školi "Dušan Radović" podmetnuta bomba. Antidiverziona jedinica MUP-a Srbije je na terenu

Dobili smo informaciju i da je dojava stigla u Muzičku školu, kao i da su deca iz Škole Vuk Karadžić vraćena kućama. Dalje od ulaza u dvorišta nas nisu pustili. 

Službena vozila MUP-a bila su parkirana i ispred škole "8. septembar"

Snimili smo situaciju i ispred škole Sveti Sava, oko 9 časova

Objavljujemo pismo Marjana Rančića, direktora Škole Sveti Sava

Molimo sve škole koje su dobile dojavu o postavljenoj bombi da informišu roditelje o tome i da OBAVEZNO naglase da škola postupa po dogovorenoj proceduri kao i da su sva deca evakuisana i nalaze se na bezbednom, da je uključena Policija a da će sve informacije o nadoknadi časova dobijati blagovremeno.

Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese više osnovnih i srednjih škola u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Dojave su stigle na mejl adrese 134 osnovne škole na teritoriji Šolske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji.

U cilju bezbednosti učenika škole su obavestile MUP o pretnji i ekipe MUP-a su na terenu.

Do okončanja kontradiverzionih pregleda nastava će se odvijati onlajn, a učenici će biti vraćeni u klupe, nakon potvrde da je bezbedno.

O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.

Ovo je dojava koja je poslata pirotskim školama