Dodeljena rešenja o jednokratnoj pomoći deci bez roditeljskog staranja pod starateljstvom "VIDEO"

20. april 2016. 15:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Danas je predsednik Opštine, Vladan Vasić dodelio rešenja o pružanju jednokratne novčane pomoći deci bez roditeljskog staranja pod starateljstvom. Tom prilikom prisutnima su se obratili Nadica Adamović šef Službe za dečju zaštitu, Marija Vasić direktorka Centra za socijalni rad i predsednik Opštine Vladan Vasić.

Nadica Adamović kaže da je ovo sedma godina zaredom kako, pred najveći hrišćanski praznik Vaskrs, Opština Pirot daje deci bez roditeljskog staranja pod starateljstvom jednokratnu pomoć.

Direktorka centra za socijalni rad Marija Vasić, rekla je ovom prilikom da njihove ideje ne bi bile realizovane da nisu podržane od strane Opštine i izrazila nadu da će se videti i iduće godine. Ona je ovom prilikom istakla da je veliki i odgovoran zadatak svih staratelja da brinu o deci i da od njih stvore dobre ljude, ali je to obaveza i svih članova zajednice.

Predsednik Opštine Vladan Vasić zahvalio se svim ljudima koji čuvaju decu bez roditeljskog staranja jer rade odgovoran posao i poželeo im da imaju što više uspeha, a što manje problema, a deci poručio da je na njima još veća odgovornost da postanu samostalni ljudi. Vasić je dodao da je Opština uvek pomagala svoj deci što će nastaviti i ubuduće.

Jednokratnu pomoć u iznosu od 15.000 dinara dobila je 21 porodica, a dodelio ih je predsednik Opštine.

Ljiljana Pančić dobija jednokratnu pomoć od Opštine sedmi put po redu, a ovom prilikom istakla je da joj ova pomoć puno znači i da će ovim parama pokriti odlazak unuke Elene na rekreativnu nastavu.