Dimitrovgrad slavi Dan Opštine. Održana centralna svečanost

21. septembar 2016. 12:00 Dimitrovgrad Pirot Plus Online

Posle svečane liturgije, litija i prijema zvanica u kabinetu predsednika Opštine, Vladice Dimitrova, usledila je centralna svečanost i dodela priznanja i nagrada najistaknutijim pojedincima u ovoj godini. Svečanosti, koju je otvorio, Dordje Dimov, predsednik SO Dimitrovgrad,prisustvovali su visoki gosti iz susedne Bugarske, naše Republike, Okruga i regiona i ambasador Japana Djuići Takahara.

Gostima, u prepunoj sali Centra za kulturu, obratio se zatim predsednik opštine Dimitrovgrad, Vladica Dimitrov, istakavši da za gradjane ove Opštine dolaze sigurno bolji dani.

Prisutne je pozdravio i konzul Republike Bugarske u Nišu, Edvin Sugarev

Narodni poslanik, Milija Miletić, posdravljajući prisutne poželeo je Opštini i gradjanima napredak na svim poljima

U nastavku svečanosti uručena su priznanja i nagrade najboljim pojedincima u ovoj godini.

Dobitnik najvišeg opštinskog priznanja, Gordan Velev, vidno uzbudjen kaže da je presrećen zbog nagrade, ali da vakako ima još pojedinaca kojima bi mogla biti uručena.

Posle centralne svečanosti predsednik Opštine, Vladica Dimitrov i njegova ekselencija, ambasador Japana u Beogradu, Djujići Tahakara, prošetali su glavnom ulicom koja je danas nazvana Ulicom starih zanata.

Povodom Dana Dimitrovgrada ambasada Japana poklonila je Dimitrovgradi kamion smećar.

Zahvaljujuči na vrednom poklonu predsednik opštine Dimitrovgrad, Vladica Dimitrov, je rekao da je pomoć naroda Japana dragocena i da ovo nije jedinstven slučaj.

Njegova ekselencija, Djujiči Tahakara , smatra da je važno pružati humanitarnu pomoć i da je čuo za probleme sa kojima se suočava Dimitrovgrad prilikom izvoženja smeća i otuda ovaj poklon. Vlada Japana podržava projekte koji ublažavaju probleme gradjana i lokalnih zajednica a visoko ceni zalaganje lokalne samouprave u smislu zbrinjavanja i pomoći migranata .