Deponija uskoro ulazi u drugu fazu rada VIDEO

05. novembar 2013. 13:31 Gradska hronika Pirot Plus Online

Savremeno odlaganje otpada u Evropi, zahvaljujući , upravo, sredstvima iz Evropske unije, dobija i kod nas svoje prve karakteristike. Izgradnja Regionalne sanitarne deponije, na početku, nije bila u potpunosti jasna široj populaciji. Kako vreme prolazi i sve veće količine otpada se odlažu , Deponija ostvaruje prve planiranme programe.

Dinamika odlaganja otpada iz sve četiri opštine za sada se skoro poštuje i sve veće količine otpada, po predvidjenoj proceduri , dopremaju se na prostor Muntine padine. Zoran Stanković kaže da se primenjuju predvidjeni načini odlaganja otpada . U toku je prva faza rada.

Predstavnici Regionalne deponije boravili su u nemačkoj gde su se upoznali sa funkcijama odlaganja , odnosno selekcije otpada koje su planirane za sledeću fazu razvoja. Time će Regionalna deponija, ostvarivati, osim one ekološke misije i značajan komercijalni efekat štoi je značajan osnov postojanja deponija u Evropi.

Stanković kaže da će ekonomski efekat biti vrlo brzo vidljiv . On očekujue da će odbornici svih opština u Okrugu prihvatiti ovaj Propjekat i da će se već u narednoj godini krenuti u obezbedjivanje opreme.