Deponija predlaže popust za osnivače

19. decembar 2013. 11:02 Gradska hronika Pirot Plus Online

Regionalna sanitarna deponija odlučuje o popularnoj meri popusta za korisnike, odnosno opštine osnivače. Zoran Stanković, direktor Deponije, kaže da se s obzirom na postignute rezultate tokom ove godine poslovanja i tešku ekonomsku situaciju odlučio da predloži ovakvu meru.

-Tokom prve godine poslovanja postigli smo dobre rezultate. Teška ekonomska situacija doprinela je da se odlučimo za jednu popularnu meru, koja podrazumeva popust za osnivače i predstavlja gest dobre volje. Kada smo počinjali sa radom komunalna preduzeća kao i opštine osnivači pomogli su rad deponije u svakom pogledu. Evo na kraju godine sagledavajući rezultate naš procenat ostvarenja je oko 83%, što znači da nismo došli do projektovane cifre. Međutim, s obzirom na dodatne poslove koje smo ostvarili u toku godine, finansijski rezultati su znatno bolji. Predložio sam Upravnom odboru da se komunalnim preduzećima osnivača iz regiona odobri popust od 12% ukoliko do 15. januara izmire dospele obaveze za celokupnu količinu doveženog otpada. To bi ujednom delu nama umanjilo ostvarenje ali s druge strane imali bi naplatu u potpunosti, š znači 100%, što današnje vreme nije beznačajno – kaže Stanković.

Zoran Stanković biće gost u sutrašnjem izdanju emisije Presing, koju emitujemo u 9 časova na Plus Radiju i Portalu Plusonline