Danas se završavaju Prolećni radio dani''VIDEO''

21. april 2015. 09:53 Društvo Pirot Plus Online

PRVI DAN, 19.april

Devete Radio dane u organizaciji Asocijacije RAB Srbije na Zlatiboru, svečano je otvorio Miloš Rajković,iz Republičke agencije za medije.Tom prilikom Rajković je govorio, pored ostalog , o statusu Radija i merama da se u oblasti radijskog poslovanja napravi što bolji i povoljniji ambijent.Medjutim, Rajković je istakao da u Srbiji trenutno ima skoro 400 radio stanica, što je mnogo, i da je neophodno da se pooštre kriterijumi za dobijanje dozvola za rad.

Bivša državna sekretarka za kulturu, Gordana Predić,govorila je o novom načinu finansiranja medija-projektnom finansiranju. Upravo je to bila tema koja je izazvala prilično žustre komentare vlasnika i direktora elektronskih medija u Srbiji.

Prvi put, na prolećnim Radio danima asocijacije RAB Srbija promovisana je maskota.

DRUGI DAN, 20.april

Drugog dana Prolećnih radio dana, bez sumnje, najveću pažnju prisutnih privukao je okrugli sto koji je otvorio i učestvovao u njegovom radu, državni sekretar Saša Mirković.

Sasa Mirkovic,drzavni sekretar gost Radio dana RAB Srbije.

Maja Rakovic

Miloš Rajković

Saša Mirković, državni sekretar, završna poruka razgovora sa medijskim poslenicima.

TREĆI DAN, 21.april

Trećeg dana Prolećnih radio dana, u toku je razgovor sa Udruženjem hotelijera, Ivan Jevremovic Hotel Mona, Sandra Vlatkovic Turistička organizacija

Do kraja radnog dela trećeg dana planiran je razgovor sa Branislavom Nedimovićem gradonačelnikom Sremske Mitrovice i Ilijom Nedićem načelnikom gradske uprave za kulturu, sport i omladinu.Tema projektno finansiranje elektronskih medija.
Po tradiciji, Radio dani završavaju se Skupštinom RAB Srbije.