Danas se, posle juna 2017. godine, održava redovna Skupština FK Radnički

25. jun 2020. 07:51 Sport Pirot Plus Online

Jutros je stigao mejl, poziv za sednicu Skupštine Fudbalskog kluba Radnički. U našoj dokumentaciji pronašli smo kada je poslednja sednica održana.

Zoran Nikolić, novi predsednik FK”Radnički” Pirot

  Niko nije slutio da će Zoran Nikolić, inače, uspešni privrednik, direktor JP Vodovod i kanalizacija, uzeti "vruću peglu" u ruke i da će narednih godina, usamljen, uz pomoć para iz Budžeta uspevati da drži neophodnu atmosferu, bori se sa svim i svačim, uradivši usput ono što se uporedjuje s nadljudskim naporima.

  Naime, od te godine, kada je prethodni predsednik "resetovao" Klub, Zoran Nikolić je morao da zakrpi mnoge rupe, vrati neophodnu atmosferu za postojanje Kluba, da bi ove sezone Radnički bio medju osam najboljih, što je Dejanu Čelaru i njegovim fudbalerima bio cilj.

    Šta je Zoran Nikolić zatekao te godine kada je seo u "vruću fotelju" to samo on zna. O brojnim detaljima smo pisali, mada ih je Nikolić znao. Zabranio je zloupotrebu snabdevanja u samouslugama, sve uplate na račun Kluba od strane polaznika škole, doveo dva izuzetna trenera, uradio sa njima odličan prelazni rok i uspeo da ovu sezonu završi bez dinara duga prema igračima!

   Sve ostalo bilo je pitanje i plaćenih lica u Klubu, koji su na godišnjem nivou skuplji od svih trenera mladjih selekcija. Uz to "veliki poznavaoci" propisa izgubili su sporove, zbog čega  je Radnički platio nepotrebno ne male iznose. Taj zaposleni u Klubu je izdao i fiktivno rešenje ekonomu u Klubu, kao treneru, što je takodje koštalo Radnički nove kazne. Uskoro će, po nalogu Poverenika, Radnički platiti kaznu i zbog sakrivanja Ugovora o poslovno tehničkoj saradjni sa Čukaričkim.

    S obzirom da je Zoran Nikolić vreme poklonjeno Radničkom usmeravao ka fudbalskom pogonu, to je plaćeno lice u medjuvremenu samovoljno odlučivalo o mnogim detaljima koji su se ticali organizacije utakmica i saradnje s novinarima.

     Kako je situacija u kojoj se našao i velikom problemu rešavanja njegovog naslednika, vreme za održavanje redovne sednice je stalno prolongirano, što je bio deo obaveza profesionalaca u Klubu.

      Tako je danas, konačno, stigao poziv za Skupštinu Kluba, s dnevnim redom, koji, ako neko pročita, neće verovati da je to moguće. Pogledajte za koje godine će se odlučivati o tekućim poslovima Kluba.

  Neverovatno.

 Dodjite danas na sednicu. Kako će sve to objasniti Zoran Nikolić, ne znamo. Ono što će jedino biti dobro to su fudbalski rezultati. I ništa više!