Danas je dan Kompanije Tigar ad. Pirotski gigant na putu povratka medju svetske kompanije koje proizvode visoko kvalitetnu gumenu obuću i tehničku robu!

20. decembar 2018. 11:21 Privreda Pirot Plus Online

Danas Tigar ad obeležava 83. godinu postojanja.

Ova Kompanija prošla je kroz različite periode razvoja. Poslednju deceniju suočava se s brojnim problemima. Uvodjenjem UPPR-a i hrabrim poslovnim potezima proteklih godina, najstarija Kompanija u našem gradu, krenula je putem oporavka. Ovo Akcionarsko društvo posluje sa tri entiteta, fabrika Obuće, Tehničke robe i hemijskih proizvoda.

U okviru o Kompanije izrađuju se visokokvalitetne gumene čizme (zaštitne, radničke, modne, kao i čizme za lov i ribolov) gumeno-tehnička roba (gumeni profili i cevi, fleksi cevi, proizvodi za rudarstvo, brodogradnju, auto i avio-industriju), lopte i sportski rekviziti i proizvodi od gumenog reciklata. U fabrici hemijskih proizvoda posebno se izdvajaju poliuretanski podovi, prvenstveno namenjeni kompanijama sa HACCP standardom, kao i razne vrste lepkova.

Kvalitet proizvoda u skladu je sa EU standardima, a ključne grupe proizvoda su sertifikovane od strane vodećih međunarodnih akreditacionih institucija.

Politike kvaliteta i zaštite životne sredine ugrađene su u osnove poslovne politike i imaju punu primenu kroz poštovanje standarda ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001.

Kompanija je lider u proizvodnji gumene obuće u regionu.

Povodom Dana Tigra, generalni direktor Vladimir Ilić, u ponedeljak, 24. decembra održaće Konferenciju za novinare .