Dan za dobrotu na Dečjem odeljenju Opšte bolnice

04. oktobar 2017. 10:00 Društvo Pirot Plus Online

Tradicionalno, povodom Dečje nedelje danas su predstavnici lokalne samouprave, Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“ i Društva prijatelja dece obišli Dečje odeljenje Opšte bolnice u Pirotu. Na Odeljenju, trenutno , je četrnaestoro mališana koji se uspešno oporavljaju, uglavnom, od lakših dečjih bolesti.

Dobrodošlicu je svojim gostima poželela Maša Petrović, koja se uspešno oporavlja i uskoro će se pridružiti svojim drugarima u vrtiću. Uprkos bolesti Maša kaže da joj je lepo, zabavlja se , crta, igra se, voli da jede voće i povrće i da recituje.

Milica Golubović, pomoćnik gradonačelnika Pirota za vanprivredu, kaže da je ova nedelja najlepša u godini i da sa zadovoljstvom obilaze Dečje odeljenje Opšte bolnice.

Direktorka PU“Čika Jova Zmaj“, Milka Colić, smatra da su deca srećna zbog pažnje koja im se posvećuje i na ovakav način.

Društvo prijatelja dece, poklonilo je danas dva profesionalna kompresiona inhalatora. Predsednica Društva, Svetlana Tomić, kaže da je dobro imati opremu ovakve vrste ali želi da se što manje koristi.

Dr Jasmina Živković Ćirić, načelnica Dečjeg odeljenja, je veoma zadovoljna posetom povodom Dečje nedelje. Zahvalila je gostima na poklonima i ističe veoma dobru saradnju, kako sa lokalnom samoupravom tako i drugim ustanovama.