Da li je Radnički oštećen u Lazarevcu?

26. april 2021. 11:18 Sport Pirot Plus Online

Juče je Radnički poražen u Lazarevcu. Iskreno, mnogi od nas koji nešto pratimo ovu igru, razumeli smo da će biti teško, kako se to kaže "vaditi" se protiv kandidata za Super ligu.

  Neku potajnu nadu vraćala  nam je igra protiv Loznice i drugačija atmosfera koju je doneo Dragan Perišić, novi šef Stručnog štaba.

   Utakmnicu nisam gledao, ali sam stalno bio "na vezi" sa  jednim prijateljem iz Beograda, fudbalskim trenerom koji mi je objašnjavao meč.

  Rekao mi je moj drug, zna ga Srbija poznato ime, na kraju da je moglo i drugačije. Da je Kolubara sve ukupno imala ,,više dodira,, da su Piroćanci prvi gol sami sebi dali, da je kod drugog sve nekako smušeno izgledalo.

Kako su mi neki drugi javili, jesu iz Pirota, ali su objektivni da je Radnički oštećen za dva penala.

Iste večeri, na sajtu Prve lige otvorio sam da vidim koji su rezervni igrači pirotskog tima ušli u igru, pogledao sam i ko je sudija! I, da li mi je sve bilo jasnije?

DALIBOR MANOJLOVIĆ  iz "Knjaževac"!

I da vam kažem, snimke ću sada poslati Raki Djuroviću u Beograd, jednom časnom čoveku, moralnom pre svega, bio je godinama sudija, potom je radio u sudijskoj organizaciji, na televiziji učestvovao u onim emisijima gde je komentarisao odluke sudija.

   Evo primera.

Igrao se  21. minut. Milošević je "pobegao", na pas Tolića, ušao u šesnaesterac, krenuo je golman ,,poneo,, mu je noge i izbacio loptu. Šta je bilo prvo!?

Drugi slučaj. Drugo poluvreme, 60. minut. Udarac Filipa Tolića  ka golu, lopta je na 15 metara udarila domaćeg fudbalera u ruku. Dalibor je samo odmahnuo rukom.  Bilo mu je pred nosom!

U Pirotu postoji izraz "znam ga ko zlu paru"! E, mi koji dosta pamtimo znamo Dalibora Manojlovića "kao zlu paru". Potekao iz poznate "aleksinačke škole", služio je  za "egzekucije", za sve utakmice gde je trebalo da se obavi "prljavi posao". Sam mi je pre neku nedelju  rekao da je sudio neku derbi u selu u okolini Niša. Bilo 1:1!

Da li je Dalibor Manojlović u "najboljim godinama" da ostavi pištaljku? Ponadao sam se, stigla nova generacija. Dobri momci.

 Da se razumemo!

Kolubari čestitke, želja da udju u Super ligu. Napisao sam pre neki dan da imaju sve! Medjutim, ako ćemo pošteno, zeleno crnima nije bilo potrebno da crvene  u onim  sumnjivim  trenucima  .

Evo  izveštaja objavljenog na sajtu Prve lige.

Prenosimo i izveštaj GEMRTV iz Lazarevca

I na kraju.  

 Način na koji je  Dalibor Manoijlović  sudio meč me nije iznenadilo. Nadao sam se, posle  poruka  koje je poslala UEFA, da će se u poslednjih šest kola  igrati  fudbal i deliti PRAVDA  sobzirom na činjenicu koiliko će timova navodno ispasti iz Lige.

Praksa kaže, nažalost, da ako se utvrdi da je sudija Dalibor Manojlović  pogrešno presudjivao, da će mu, kao malom detetu kada slomi tanjir kazati, po ko zna koji put "no, no" da će ga "skinuti" utakmicu –dve i da će život ići dalje.

I sve tako do nove "daliborizacije" srpskog fudbala!

I dokle !?

*Foto screenshot https://youtu.be/nVhYvP6dsTg