Da li ima nade da deca koja nisu primljena u vrtiće ipak budu upisana?

18. maj 2023. 11:35 Društvo Pirot Plus Online

Posle razgovora sa majkama, čija deca nisu primljena u vrtiće, a koje su se javile našoj redakciji, obratili smo se Gradskoj upravi. Na naša pitanja - da li postoji mogućnost za prigovore i žalbe i kome roditelji mogu da se obrate, kao i na koji način je ove godine realizovan upis, odgovorio je Miloš Colić, zamenik gradonačelnika.

Colić je objasnio da je postupak upisa sproveden preko eUprave, a ove godine imamo nov pravilnik, koji jasno definiše kriterijume i bodove. Zapravo, na osnovu svih kriterijuma iz republičkog pravilnika, izvršeno je bodovanje kako bi sve bilo transparentno, kaže Colić i dodaje da svakako postoji mogućnost za prigovore. Roditelji mogu da se sa svim pitanjima i primedbama obrate komisiji u Odeljenju za vanprivredu.

Ovom prilikom zamenik gradonačelnika Miloš Colić istakao je da se iz budžeta Grada svake godine sve više sredstava odvaja za vrtić. Zbog liste čekanja razmatraju određene građevinske poduhvate, kako bi dodatno povećali kapacitete za obuhvat dece. Trenutno u privatnoj predškoslskoj ustanovi Grad Pirot finansira 98 deteta, a tamo ima mesta za još 89, navodi Colić.

Naša redakcija će nastaviti da traži odgovore koji su potrebni roditeljima u vezi upisa dece u vrtiće i u skladu sa tim obratićemo se direktorki Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj” i vlasniku privatnog vrtića.