Čestitka predsednika Vasića povodom gradske slave VIDEO

28. avgust 2014. 09:15 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Povodom Velike Gospojine, gradske slave, predsednik Opštine Vladan Vasić, dao je izjavu za Plus radio i Portal Plus online, u kojoj je čestitao građanima ovaj veliki praznik. Vasić je rekao da su nastojanja opštine da se duh hrišćanstva i pripadnosti gradu sačuva i da će lokalna samouprava i nadalje činiti sve da stvara dobre uslove za život, a hramove u našoj opštini sačuva.

Povodom slave grada, velikog hrišćanskog praznika Uspenja Presvete Bogorodice, čestitke je vernicima uputio i starešina Tijabarske crkve, Nebojša Vujić. Ovaj hram inače slavi praznik Uspenja Presvete Bogorodice čiji naziv i nosi.

Povodom gradske slave „Uspenije presvete Bogorodice“, danas će biti održana liturgija u crkvi "Uspenija Presvete Bogorodice" u Tijabari, sa početkom od 8.30 časova. Svetu arhijerejsku liturgiju služiće njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Gospodin Jovan. Litija će u 11 časova poći prema zgradi opštine, gde će u prisustvu građana biti organizovano rezanje kolača a zatim izveden prigodan kulturno umetnički program. Posle prijema kod predsednika opštine biće otvorena izložba „Riznica stare crkve – 180 godina“ u galeriji Čedomir Krstić. Izložbu će otvoriti Episkop Niški Gospodin Jovan i predsednik opštine Vladan Vasić.