Budžet realizovan po planu

07. novembar 2013. 10:26 Dimitrovgrad Pirot Plus Online

U opštini Dimitrovgrad u toku su pripreme za predstojeću sednicu lokalnog parlamenta. U skladu sa tim ovih dana održana je i sednica Opštinskog veća na kojoj je prema rečima Dragana Mančeva, predsednika SO Dimitrovgrad, jedna od ključnih tačaka bio izveštaj o realizaciji Budžeta za prvih devet meseci ove godine.

-Ono što je obeležilo ovu sednicu Veća jeste izveštaj o realizaciji budžeta i predlog rebalansa. Međutim, bilo je tu još važnih tačaka kao što su izveštaj komunalca, predškolske ustaove i doma zdravlja. Razmatrani sui predlozi socijalnih programa za narednu godinu – kaže Mančev.

Mančev napominje da je vladajuća većina poslovala u skladu sa budžetom koji su okarakterisale mere štednje. Ono što je važno, napominje Mančev, prirpema ovog finansijskog dokumenta za rnarednu godinu podrazumeva učešće svih ustanova i institucija koje su korisnici budžeta.

-Imali smo jedan štedljivi budžet od trenutka preuzmanja lokalne vlasti. Sve korisnike javnih preduzeća i ustanova smo razdužili, jer je većina bila u blokadi ili sa velikim dugovanjima , lični dohoci nisu bili isplaćivani na vreme. Od trenutka uvođenja našeg programa rada sa budžetom, u toku od dva meseca, sva preduzeća stala su na noge, izmirena su sva njihova dugovanja i lični dohoci isplaćuju se na vreme. U narednu godinu ulazimo sa čistim računima. Ni jedno javno preduzeće ili ustanova sa teritorije opštine neće imati neizmireno dugovanje prema dobavljačima – napominje Mančev.

Sednica skupštine opštine Dimitrovgrad zakazana je za 13. novembar.