Branislav Kostić: Godina velikih poslova VIDEO

04. septembar 2015. 13:13 Gradska hronika Pirot Plus Online

Gradjevinska sezona je u punom jeku. Tokom dana radi se često i na desetak gradilišta po nalogu Direkcije za izgradnju, kaže direktor ovog preduzeća, Branislav Kostić, i do kraja godine svi započeti poslovi bi trebalo da budu završeni.

Naredne sedmice trebalo bi da budu završeni poslovi oko početka rada termo-solarnih panela koji će omogućiti tokom godine stalnu temperaturu vode u bazenu. Takodje, očekuje se da do kraja meseca sve tehničke provere budu završene i Zatvoreni bazen pusti u probni rad.

“Termo-solarni paneli su veoma važni za rad Zatvorenog bazena. Njihova izgradnja, u vrednosti od 20 miliona dinara, je finansirana stredstvima loklane samouprave. Taj sistem pretvara energiju sunca u toplotnu energiju i na takav način će tokom cele godine omogućiti zagrevanje vode u bazenu oko 26 stepeni.Očekujem da radovi na panelima budu završeni tokom iduće nedelje i nadam se da tehnička lica posle otklanjanja odredjenih nedostataka, uskoro daju saglasnost da bazen bude pušten u probni rad”-kaže Kostić

Izgradnja drumskog mosta na Nišavi i pristupnih saobraćajnica samo je jedna od faza u planu izgradje saobraćajnog prestena oko grada. U planu je da iduće godine budu izgradjena dva kružna toka na Drugom ringu, jedan u Ulici Srpskih vladara kod Kasarne i drugi u Ulici Hajduk Veljka kod mesta zvanog Čerga, čime bi se značajno povećala saobraćajna funkcionalnost i bezbednost učesnika u saobraćaju.

“Kada je reč o poslovima koje smo do sada uradili želeo bih da podsetim da smo instalirali novu uličnu rasvetu u ulicama Save Kovačevića, Danila Kiša i Milivoja Manioća. Asfaltirali smo nekoliko ulica. To su:- Savska, Drinjska, Crni Vrh, Kolubarska, Drugi ring,Šadjine vodenice,Djure Jakšića,Tuština, Knjaževačka sa sokacima, danas je u planu asfaltiranje 5. I 13. preko puta Bolnice, završava se Bogojavljenska i tako dalje. Uredićemo prostor ispred Omladinskog stadiona i naravno još mnogo, mnogo poslova ima koje treba uraditi a koji su takodje u planu”-kaže direktor Kostić.

Danas pre podne radilo se u naselju Nova Bolmica, u ulicama 5. 13. i 14. Radove izvodi pirotska firma Drumovi, koja se specijalizovala da kvalitetno radi i poslove asfaltiranja.

Slobodan Rančić iz Direkcije za izgradnju rekao je da se radovi nastavljaju po plčanu i da će do kraja sezone biti asfaltirano još nekoliko ulica i sokaka , kao i neke ulice u selima.

Radove je zajedno sa Branislavom Kostićem, direktorom Direkcije obišao i Aleksandar Ćirić, član Opštinskog veća. On je podsetio da Direkcija radi po usvojenom Programu koji je ,,prođšao,, Skupštinu i da se dinamički radovi odvijaju kada su vremenski uslovi pogodni. Ovo je najpogodnije vreme za ovakve radove. Ndema kampanjskih poslova , kaže Aleksandar Ćirić .

Preduzeće “Poslovnost” iz Niša, sa kojim je Direkcija za izgradnju potpisala Ugovor o izgradnji vodovoda do sela Ponor juče je zvanično uvedeno u posao. Time su počeli pripremni radovi na izgradnji vodovoda dugačkog 9 kilometara. Vrednost poslova, koje finansira Direkcija, je oko 20 miliona dinara i radovi bi trebalo da budu završeni do kraja ove godine.