Atestiranje u Dunav auto-centru svakog petka

06. jun 2013. 10:17 Gradska hronika Pirot Plus Online

U saradnji Dunav auto-centra i Mašinskog fakulteta počev od sutra u ovom auto centru svakog petka biće organizovan atest plinskih uređaja na motornim vozilima, kaže Dušica Despotović, rukovodilac Dunav auto-centra.


- Potpisan je ugovor, tako da će svakog petka, počev od sutra predstvnici Mašinskog fakulteta boraviti u našem Centru i za sve naše sugrađane koji nisu uradili atest plina u prethodnom peirodu, atestirati uređaje kako bi mogli da registruju vozila u narednom periodu. Radiće od 13 do 17 časova, napomenuću da su limitirani na 12 vozila. Imali smo mali prekid u saradnji zbog zakonske regulative, sada je to ispoštovano i u narednom periodu ova akcija biće organizovana svakog petka - kaže Despotovićeva.


Vlasnici motornih vozila zakazivaće ovu uslugu. Pored osnovne Dunav auto-centar realizuje i dodatne delatnosti gde ima izvesnih novina, kaže Despotovićeva.


- Ono što je novo u dodatnoj delatnosti, a što je naša trenutna akcijia po promotivnim cenama je kontrolni servis punjenja i dezinfekcije klima sistema. Poznato je da redovno održavanje klima uređaja podrazumeva proveru nivoa gasa i ulja u sistemu i predstavlja važnu ulogu u pravilnom funkcionisanju rada motora. Optimalna provera uređaja, kao i servis, preporučuje se najmanje jednom godišnje ili na svakih 15.000 kilometara. Radimo izvlačenje starog gasa, proveru vakuma, punjene fluida, gas ulje i UV boja, dezinfekcija odnosno čišćenje kompletnog klima uređaja i obezbeđenje čistog vazduha u kabini – dodaje Despotovićeva