Ambasador Slovenije Damjan Bergant posetio Pirot. U pratnji gradonačelnika Vasića obišao Slobodnu zonu i Startap centar

07. septembar 2021. 12:51 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Nakon opštine Babušnica, ambasador Slovenije Damjan Bergant danas je posetio Pirot. 

Na početku aktivnosti, sastao se prvo sa Vladanom Vasićem, gradonačelnikom Pirota u njegovom kabinetu. Uz prisustvo predstavnika Loklane samouprave Pirot i predsednika slovenačke opštine Sevnica, Srečka Ocvirka, razgovarali su o saradnji kroz nove projekte, budući da Slovenija presedava Evropskom unijom, i pruža svesrdnu podršku našoj zemlji. 

Kako je rekao Vasić ispred grad Pirota, postoji i želja za saradnjom sa ambasadom Slovenije u ostvarivanju buduće saradnje sa nekim gradom u toj zemlji. 

Damjan Bergant, ambasador, rekao je da Slovenija podržava Srbiju na putu ka Evropskoj uniji, te da je jako bitna saradnja na lokalnom nivou koja će dati dobre rezultate i na državnom nivou. On dodaje da, na obostran zadovoljstvo saradnja je izuzetna, te da će raditi na unapredjenju odnosa, u različitim sferama, i u budućnosti. 

Medijima se obratio i Srečko Ocvirk, predsednik opštine Sevnica koja je pobratimljena sa opštinom Babušnica. Sedište kompanije Lisca iz Babušnice je upravo u ovoj slovenačkoj optini. 

Ambasador je sa gradonačlnikom Vasićem postio i Slobodnu zonu Pirot gde su prisustvovali prezentaciji zone i njenih postignutih rezultata. Nakon toga obišli su i Startap centar.