Afrička svinjska k(t)uga!

13. februar 2020. 14:25 Društvo Pirot Plus Online

Veoma je teško u ovom trenutku, dok  je obaveza zvaničnih institucija da primene odluku državnih organa o zaštiti od afričke svinjske kuge, stići do svih relevantnih informacija. Za odgovorne u Okrugu i Uprave za veterinu potrebno je dobiti dozvolu, jer se radi o veoma osetljivoj temi. U Gradskoj upravi nastoje da pronadju prava rešenja, kako bi akcija bila nastavljena. Očigledno da nikome u selima koja su pod zaštitom, ne odgovara da se eutanazirane svinje kopaju u njihovom ataru. Nastojimo da pre svega zbog meštana tih sela, ali i svih zainteresovanih budemo oprezni, ali da informacije "ne guramo pod tepih".  To ne odgovara , očigledno nikome. Istina je jedino potrebna, ćutanje ne bi trebalo da odgovara bilo kome.

       Ovih dana smo veoma često informacije dobijali od Nebojše Kostića, vlasnika Mlina u Krupcu i potpredsednika MZ Krupac. Procenili smo da se radi o čoveku veoma korektnom u procenama, opreznom u svemu i zbog toga smo ga danas pozvali da analiziramo sve detalje.

      Dok ovo radimo,. Izmedju 13 i 14 h, u Okrugu je, kažu, značajan sastanak!

Najpre, ono što je trebalo razjasniti. Šta se oduzima, šta ukopšava, ko u svemu gubi, ko dobija?

Osnovna dilema u narodu, rekao nam je Kostić,  zašto ranije ljudima nisu objašnjeni svi detalji. Nisu zadovoljni i načinom ulaska u sela!

Vlasnici svinja, kaže Kostić, prigovaraju na način plaćanja, na način kako se uzimaju životinje!

Posle reagovanja meštana Krupca i njihovog protesta, ukopavanje eutanaziranih svinja, postao jer još jedan problem.

Na Zboru meštana Krupca, doneto je osam "tačaka"!  Narod je tako poslao konačno, poruku !

 I na kraju, kako podeliti odgovornost? Kako se "otarasiti" politike i političara!?

Iskreno se nadam da će vam, ukoliko lagano preslušate Nebojšu Kostića, bar po nešto od svega što se dogadja biti jasno. Reaagujte, kažite svoje stavove, jedino političarima i onima koji hoće na narodu da prave  predizborne poene, nema mesta ! 

  Naš cilj, sve ovo vreme je jasan, da informacijama pokrenemo sve strane, da razum preovlada i da se zajedno izborimo protiv napasti koja se zove afrička svinjska kuga. Neko reče drugačije – TUGA !