Markovi momci, u petak uveče pred milionskim teve gledalištem, žele i treći podvig u praznoj Hali Kej!

15. oktobar 2020. 16:00 Sport Pirot Plus Online

Prva liga Srbije KLS

4.kolo, Hala Kej, 18h

Pirot: KK Pirot – Vojvodina (Novi Sad)

Eto i to će se dogoditi. Posle one istorijske Kup utakmice Radničkog i Zvezde, borbi Uroša Mijalkovića na svetskim borilištima, košarkaši Pirota će se pojaviti  u direktnom prenosu na  velikoj srpskoj televiziji.

TV Arena objavila je program za petak, 16. oktobar 2020. Pogledajte u kakvom smo društvu.

………………………………………………………………………

Bio sam sinoć na treningu. Po tradicji svake srede uveče. Osim Dimitrija Đorđevića, koji ima lakšu povredu kolena, bili su svi na broju. Junaci pobeda nad OKK Beogradom i Dinamikom.  Atmosfera ista kao na ranijim treninzima. Dok se ne čuje Markova pištaljka i svi ne okupe u krug, čućete ih kako zbijaju šale, "nameštaju" ruku šutirajući trojke, ili slobodna bacanja. Tako je svakog prepodneva i svake večeri.

Ono što smo znali i ranije, to isto vidimo i sada, prilikom svakog susreta, da je ovo družina dobrih ljudi, momci koji su odlučili  da mladost poklone košarci. Da, većina njih nije sa obala Nišave. Došli su iz Subotice, Leskovca, Sremske Mitrovice, Beograda, Demonte čak "preko bare". Naši su prepoznali u njima, kako Dušan Markus i Marko stalno govore, najpre dobre ljude, a potom košarkaše. I uspeli su u tome.

 Kako bi inače bilo moguće, da taj Sanel Mukanović odigra svih 40 minuta sa 36 godina, priziva nebeske sile kad pogadja trojke, a na dresu grb Pirota. Zato i ne samo zato, ne prihvatam godinama ono, često surovo, ko je ko, ko je odakle došao. Oni su jednostavno – naši, igraju za ovaj narod ovde koji ih voli, za ovaj grad gde im je druga kuća. Neki od njih su se već "ponapili vode sa Guševice"  i po svemu sudeći  biće ono "ostajte ovde"! Neka su živi i zdravi. Raške je to već, Matke, Džoni, Dule "već su gotovi", a zašto da ne i još neko od njih.

Ne, ne mogu da kažem,"šalu na stranu". To je tako i to, na još jedan način pokazuje njihovu pripadnost  svemu ovome što je postal zajedničko, bez onog, naši i … Ma svi su naši!

Naši će biti i u petak uveče. Šteta je, bez obzira na tv prenos – istorijski na TV Areni , siguran sam da bi u Hali Kej bilo preko hiljadu Piroćanaca. Uh kako bi grmelo!

……………………………………………………………………………….

Dolazi Vojvodina. Ono što sam video, Novosađani su se probudili i žele da u SPENS, vrate Partizan, Zvezdu, zašto da ne i Cedevita Olimpiju, Cibonu.

  Videćemo ih sutra uveče. Tako smo strepeli i pred igru sa OKK Beogradom i Dinamikom, a videli ste šta se desilo.

A sad, evo njih.

Kapiten Miodrag Stojanović, Skansi, igra dugo. Doživeo je da bude kapiten ekipi koja igra "istoriju".

Dobra vest! Vraća se Džoni. Povreda ruke proilazi, nije još potpuno sanirana povreda, ali, zna se, Nikola Džonlić će da "pogine" na terenu, samo da se svi radujemo.

Marko Spasić izrasta polako u trenera koga hvale. Postoji tu ona nit koja ga vezuje za igrače. Rastu zajedno košarkaški, pobeđuju, raduju se i naravno, traže razloge kada gube. Jednas su duša!

  Gledajte u petak uveče utakmicu.  Dovoljno da vidite kako bacaju srce na parket ovi momci. Dovoljno za nestrpljenje da ovo "čidilo" prodje i da zauzmete svoja mesta u našem Hramu.

   Ajde da se nadamo. Imao pravo!