KAMERA NE MIRUJE! “Živeo osmi mart”! Bilbord, Vidikovac i “Stop šop”!

08. mart 2021. 12:34 Kamera ne miruje Pirot Plus Online

Vetrovita subota i “zubato sunce” u nedelju, promenili su mi plan. Umesto redovne šetnje, “upregao” sam “žućka” i krenuli smo ulicama, što je nekada, kada bi išli gradom, govorio moj unuk Andrija.

Najpre teniski tereni. Tu sam, parikirao auto I najpre zastao kod teniskih terena. Jesam brio pre neki dan, ali , interesovalo me, kako napreduju radovi. Uskoro će proleće.

Prošao sam gradom, zabrana u toku. Kafići prazni, restorane nisam video. Na Trgu, medjutim, kao na vašaru. Neko dobaci, kao na robnoj pijaci. (Buvljak, ajde breee!?) Samo što su proizvodi drugačiji.

Neko je napisao da je ovo Sajam!  Valjda čovek nije video kako to sajmovi izgledaju. Ali dobro zvuči. Sajam!!!

Drugo, ala smo naivni, a gde baš sajam dva dana pre osmog marta.  A kako bi inače prodavci, (prodavačice)  većina to rade iz navodnog hobija, kažu "na crno" što ne verujem (!), ili  kao NVO što je sada moderno, tek evo ih.

    Nema poreza, nema doprinosa. Nek se pleše. Pa makar se zvalo Sajam i slučajno baš sada!  A verujte ne izgleda tako. Sve nekakve "džidžemidže" i naravno šara pirotskkog ćilima. Na svemu. Još da im se naslika na čelu!!!

Dopale su mi se "šatre" tj. one kućice što je Braca Zlatkov iz Turističke nabavio.

 Kume, ide li, pitao sam prvog prodavca cveća.  A potom, nastavio dalje. A verujte mi , baš mi se  i nije išlo. Sve poznate face. I sve mi odavno jasno! Ko, kako i zašto!?

Kako beše ono "ma nek se pleše". Osmi mart je jednom u godini!

      Niške Južne vesti obično pogledam kada naslovi.net izbace nešto o Pirotu. Znam neke ljude ntamo. Čak smo imali i neku projektnu saradnju.  Njihov čovek nam je radio prvi sajt i držao novinarima predavanja. Znao sam dobro i gazdu. Sada ga ne znam. Tamo je naša Goca Bjeletić, naše dete, odskočila, radi odlično  (i za Pirot  znate onaj vic ,,za Japan,, baš ge briga.)   A baš beše jedno vreme ljubazna, "čika Nešo..."  Sve dete zaboravilo, poraslo!

E, video sam, Naslovi.net  pustili da su JV u želji da istaknu naš grad, objavile fotografiju i nekoliko rečenica o tome da je na ulazu u grad postavljen bilbord.

Kako sam krenuo ka Piroteksu, da svratim u Lidl da kupim onah crni hleb sa semenkama, ajde da skoknem. I jesam.

Kako se odatle video lepo Sarlah, bilo mi drago da zabeležim prve ljubitelje kiseonika, kako sa našeg neuređenog vidikovca uživaju u panorami lepog nam grada ! ("poubav od Niš")

Kada sam parkirao kod Lidla, iskoristio sam da spojim, lepo i ono drugo. Javio mi se ovih dana naš sugrađanin R.A. neću detalje o njemu . Čuo da se skida krov na Hali 1 Piroteksa. Sve potanko objasnio. Poslao mi sliku i table, ko je investitor, izvođač radova. Ma sve. Glavno pitanje, kao i uvek, šta će biti ovde. Evo sad samo kratko, a sutra detaljnije, uz  video, naravno, i pitanja nekome ko zna više!

 To je  za ovaj vikend i današnji dan. Ima još nekih interesantnih detalja, ali, ima vremena.