"Ispanglovana" Klanica! Ostala srča, pacovi, psi lutalice...!!!

10. mart 2020. 13:50 Društvo Pirot Plus Online

   ... Dosta je posla trebalo da se uradi, da postavimo ovu objavu, reportažu, kako hoćete. S obzirom da se radi o slobodnom razgovoru, slučajnim susretima,"obogaćenim" primerima, bilo nam je potrebno dosta vremena da se sve izmontira. Potom sam zvao jednog advokata, pirotskog, mladog, uspešnog čoveka, za koga mi je naš donedavni izuzetni saradnik, sada čovek u penziji, rekao da je donekle bio u toku s poslovima oko privatizacije ili kasnije. Na kraju, trebalo je pronaći vlasnika nekih delova klanice, ovo je valjda prava informacija i sa njim dogovoriti razgovor za sutra. Hoće čovek da ispriča kompletnu genezu dogadjaja.

.......................................................... 

Juče je tema bio Sarlah. Ima vaših reagovanja. Naravno da očekujemo da se u dogledno vreme, za godinu dve, makar, nešto uradi i dobijemo uredjeno predivno brdo, kao na primer Kraljevica iznad Zaječara, Bagdala iznad Kruševca itd.   

Dobro, toliko o Sarlahu. Silazeći, a nisam skoro bio ovde, bio sam zapanjen kako izgleda nekadašnja Klanica. Sećam se kako je radila, kako je bila uredjena, izvozila.

Nisam ni slutio da će se dok sam bio "zanet" prizorom, pojaviti ON.  Prepoznao sam ga na "drugu" loptu. Ješa! Stari Piroćanac. Da li se sećate njegovog oca, Ješa poslastičar, uvek nasmejan. Ješa, Egipat, Rekord, poznate poslastičarnice u Pirotu.

Ješa živi u ovom Naselju. Rodjeni Piroćanac. Priča je povremeno bila setna, u nekim trenucima bio je ogorčen, ali raspoložan za razgovor, što je za mene bilo bitno. "Sudar" dva "stara" Piroćanca! Klipove ću "kumovati" po njemu!

To je za danas. Dogovorio sam sa Ješom da se jednog dana popnemo na Sarlah i vratimo vreme! Što se tiče Klanice, čuo sam se sa sa sagovornikom. Sutra ćemo najverovatnije da popričamno !

I da vas pozovem, pišite, zovite!! Sve ono što je zapušteno, što ruži izgled grada, da zajedničkim "snagama" ističemo predlažući da se rešava.

Moj mladi prijatelj, advokat, rekao mi je pravnu, administrativnu, birokratsku stranu ovog problema. Naime, on kaže da je to privatno i da mi nemamo pravo da se mešamo. Dobro, svako tumači život na svoj način!

Ovaj naš ugao je drugačiji. Mi želimo da grad bude uredjeniji, čistiji, da se u zapuštenim zgradama, kućama, halama, ne okupljaju ONI, da se tamo ne zatiče sve i svašta, da se ne izležu pacovi, širi zarada.

Ako na to nemamo pravo, onda – NIŠTA !

Nastavićemo, važi!