“Eko familija, Pakleštica 2021”

29. mart 2021. 11:05 Društvo Pirot Plus Online

Protekli vikend u selu Pakleštica protekao je u znaku sadnje drvoreda jasena. U akciji "EKO FAMILIJA" PAKLEŠTICA 2021. učestvuje preko 40 familija iz Pakleštice.

Cilj je posaditi 62 sadnice, a to je broj koji simbolizuje broj familija koje su nekada živele u selu. Takođe, cilj je trgnuti od zaborava i sačuvati uspomenu na sve familije koje su nekada živele u selu .

Skoro sve familije su se uključile u ovu akciju, kažem skoro jer do nekih familija ne možemo da dođemo jer su se jednostavno ugasile i nemamo kontakt sa njihovim potomcima. Ispod svake sadnice stajaće ime familije na drvenoj tabli.Sve radove izvodimo sami, a novac koji smo prikupili od Pakleštana preusmeravamo u Fond za rekonstrukciji i izgradnju dečijeg igralista u selu, kaže Bane Andonović, jedan od pokretača svih akcija da Pakleštica bude lepo mesto za odmor!

Inicijator ove akcije je Jovana Kostić, rođena Beogradjanka poreklom iz pakleške familije "Kotičćini",  poručuje Andonović i ističe još jedan detalj!

Imali smo zadovoljstvo i da ugostimo 5 devojaka, bivših studenkinja a sada master inženjera arhitekture koje su uradile idejno resenje. Insistirale su da dodju i snime stanje na terenu tj da detaljnim merenjem pozicioniraju raspored budućih rekvizita na igralištu.

U znak zahvalnosti za sve što su uradili za selo Paklešticu bivši studenti Arhitektonskog fakulteta će takodje imati svoju sadnicu sa natpisom "Zlatni, zlatni"(tako su ih iz milošte zvali).