Živimo li "novu" stvarnost ? Ugostiteljski objekti sinoć zatvoreni tačno u 23h

09. oktobar 2020. 11:14 Društvo Pirot Plus Online

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije od sinoć 8. oktobra, stupila je na snagu odluka Republičkog kriznog štaba za suzbijanje COVID 19, kojom se ograničava radno vreme za ugostiteljske objekte na teritoriji Republike Srbije do 23 časa.

Shodno ovoj Odluci, ograničavanje radnog vremena odnosi se na sve klubove, restorane i kafiće na teritoriji grada Pirota, uključujući i objekte sa baštama.

I tako je i bilo…

Sinoć, nekoliko minuta pre 23 časa, naša kamera je "prošetala" centralnim gradskim trgom. Mnogi kafići su već bili prazni, bašte takodje i uveliko su se pripremali za zatvaranje. 

Zaposleni kažu da zbog hladnog vremena i kiše posećenost je svakako smanjena poslednjih dana, a nova zabrana "ispraznila" je sve objekte malo pre 23h.

Ragib Šaćiri, vlasnik poslastičarnice Rekord rekao je da su svi vlasinici ispoštovali novu Odluku Vlade, kao i sve druge propisane mere zaštite u prethodnom periodu i da su ih sat vremena pre stupanja na snagu posetili i pripadnici Policije i upozorili na odluku.

U prolazu smo čuli komentare… Podrugljiva negodovanja, koja  se ne razlikuju od komentara naših čitalaca koji se mogu pronaći na prethodnom postu o ovoj temi na našoj fejsbuk stranici. Mi vam prenosimo neke od njih…

     "Kažu klinci posle 23h kod Jabučila i na Kej nema korona!" 

     "Jer Korona napada samo noću, tu negde oko 23 i 5 minuta. Pametan potez, mnogo pametan."

     "Budi se korona u 23h i krece.To im reko Milan Tarot.Pozdrav"

Dakle, da li se korona stvarno javlja tek posle 23 sata i da li smo sigurni ako kafić sa društvom napustimo u minut do 23 i druženje nastavimo na drugoj lokaciji?

Koliko smo, u stvari uopšte sigurni? 

Pitanja se nameću sama, ali odgovora još uvek nema… Ili ih ima, a mi ne želimo da odgovorimo. Lakše je bez pogovora povinovati se svakom novom pravilu… Jer, kako ono rekoše “živimo neku novu stvarnost”. Zar ne?