Zvonilo za početak školske godine! U svim školama svečanosti za prvake

02. septembar 2019. 13:00 Društvo Pirot Plus Online

U svim školama danas se zvono čulo u 7.50 časova. Učenici, kojima je nastava počela u prepodnevnoj smeni, bili su na svojim mestima, srećni jer se ponovo vide u školskim klupama. Spremni su za nova znanja i učenje. U tome će im pomoći njihovi učitelji i nastavnici koji su ih danas dočekali.

Po tradiciji, za prvake su danas u školama organizovane prigodne svečanosti. Njima je ovaj dan zaista poseban. Prvi put sedaju u školske klupe. Došli su u pratnji roditelja, baka i deka, nasmejani, pomalo uplašeni, ali nestrpljivi da vide šta ih sve čeka.

U Pirotu ove godine ima 429 djaka prvaka što je za četrdeset deteta više nego prošle godine kada ih je bilo 389.


Dvorište OŠ "8. septembar" ponovo je, posle letnje pauze, jutros bilo puno djaka. Onih najmladjih ponajviše. Na otvorenoj sceni bio je priredjen prigodan program upravo u njihovu čast.

Pored direktorke škole Olgice Najdanović, prvake u Osnovnoj školi "8. septembar" pozdravio je i gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

Zajedno sa gradonačelnikom novinarske ekipe obišle su odeljenje I1 učiteljice Zlate Najdanović.

Zabeležili smo dolazak prvaka u OŠ „Sveti Sava“ pre početka svečanosti.

U medijateci za prvake je organizovan svečani prijem. Najpre su ih pozdravili direktor škole Marjan Rančić i pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu Milica Golubović.

Rančić je prvacima poželeo da im ovo bude najlepši deo detinjstva i poručio da ovde igra ne prestaje, kroz igru će učiti, ostvarivati ciljeve i dobijati nova saznanja.

Milica Golubović je deci poželela da u školi steknu puno prijetalja, da lepo uče i vole to što rade.

Pre nego što su sa svojim učiteljicama krenuli u svoje učionice deca su uživala u kratkoj predstavi o polasku u školu koju je pripremilo Udruženje "Tantijema".

I u OŠ „Vuk Karadžić“ organizovana je prigodna svečanost za đake prvake u dvorištu.

Direktor Tugomir Cvetković pozdravljajući prvake rekao je da su se potrudili da im prvi dan u školi bude što prijatniji i da im ostane u lepom sećanju.

U ime Grada Pirota učenicima se obratila Milica Golubović, pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu.

Prvaci su sa svojim roditeljima nestrpljivo čekali prozivku učiteljica, a pre toga uživali su u prigodnom programu koji su pripremili učenici nižih razreda.

U OŠ " Dušan Radović", takodje svečano. Đaci prvaci, uglavnom, u pratnji roditelja su srdačno dočekani , a ljubazna učiteljica ih je uputila u salu za prijem.

Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika Pirota za vanprivredu, poželela je prvacima srećan početak školovanja i istakla da će Grad Pirot nastaviti da investira u razvoj pirotskog školstva stvarajući sve bolje i bolje uslove za obrazovanje.

Direktorka OŠ "Dušan Radović" , Nataša Branković, takodje je pozdravile prvake sa željom da budu dobri učenici.

Đacima prvacima, podeljenim u dva odeljenja, uručeni su prigodni pokloni, a zatim su sa svojim učiteljicama i roditeljima, u sali Doma kulture, pogledali priredbu koja je pripremljena u njihovu čast.