Zimska služba na terenu VIDEO

27. novembar 2013. 09:34 Gradska hronika Pirot Plus Online

Sneg pada od juče popodne i zimske službe su na terenu kako bi omogućile nesmetano odvijanje saobraćaja i pešaka. U ranim jutarnjim satima pored zimske službe, na terenu su bili i radnici drugih jedinica JP Komunalac. Slavko Aranđelović, rukovodilac zimske službe ovog preduzeća, kaže da je obezbeđeno sve što je potrebno za funkiconisanje komunalne službe u zimskim uslovima, radnici su na terenu kao i mehanizacija.

-Bili smo pripremljeni i u 5.30 izašli smo na ulice, naše dve jedinice sa raonicimakao i bob ket. Angažovano je na čišćenju snega I ljudstvo iz radnih jedinica čistoća i zelenilo, oni čiste trotoare, trgove i pasarele. Ne očekujem probleme na saobraćajnicama. Radnici Parking servisa čiste prostor obeležen za parkiranje. Obezbeđene su i dovoljne količine soli, imamo je za dva meseca, i bacaćemo po potebi. Posle čišćenja grada čistimo reginalne pravce prema Visoku, put prema Knjaževcu – kaže Aranđelović.

Kao i ranijh godina, prema utvrđenom planu čišćenja po zonama, sneg se čisti i u prigradskim naseljima.

-To su Prčevac, Provalija, Radin Do, Zavojsko naselje, Gradašnica, da se omogući ljudima da stignu do posla, prodavnice. Obilazimo i put prema Deponiji, kružni put preko Izvora, Krupca i Poljske Ržane i tako redom po zonama – napominje Aranđelović.

Aranđelović podseća da su svi korisnici stambenog ili poslovnog prostora dužni da redovno čiste i uklanjaju sneg sa površina oko svojih objekata.